Velikonoční floristika - 27. 3. 2010

Přidáno: 5. dubna 2010

Na zahrádkách rozkvetly první jarní kytičky a to tedy znamená, že se blíží jaro a s ním i Velikonoce. V naší obci se již stalo tradicí, že se pro tuto sváteční událost naše hospodyňky řádně připraví, a to především znamená vyzdobit si svůj příbytek dle velikonočních zvyklostí. A proto komise pro občanské záležitosti jako každý rok připravila pro ženy, dívky i děti kurz velikonoční floristiky. Letos připadají Velikonoce až na 4. a 5. dubna, takže zmíněný kurz se konal v sobotu 27. března.

Ačkoli tento víkend připomínal spíše apríl, venku se střídalo sluníčko s dešťovými přeháňkami a dokonce odpoledne nás potkala menší nadílka krup, v altánu sportovního areálu bylo jaro v plném proudu. Pestrá škála barev, především žlutá, zelená, oranžová, červená a bílá, rozzářily celou místnost.

Většina účastnic kurzu již nasbírala v minulých letech mnoho zkušeností, a tak si lehce poradily s výrobou ozdobných misek, věnečků, košíčků, a kdo z nově příchozích si nevěděl rady, tomu ochotně poradila naše milá lektorka paní Folbrechtová. Jak čas ubíhal, stoly i lavice se postupně zaplňovaly věnečky na dveře či do bytu a miskami plnými barevných mašliček, kytiček, vajíček, kuřátek a dalších drobných ozdůbek, které pro tuto akci zajistila předsedkyně komise paní Mirka Čápová.

Letošního kurzu se zúčastnilo asi 15 žen a dívek a několik dětí, které ze svých, ač drobných výrobků měly asi největší radost. Kolem poledne již většina "výtvarnic" dokončila své dílo a domů si odnášely překrásnou výzdobu, která o svátcích potěší nejen další členy rodiny, ale i pondělní koledníky nebo prostě jen kolemjdoucí.