Vítání občánků - 19. 4. 2009

Přidáno: 25. dubna 2009

Krásné slunečné odpoledne neděle 19. dubna 2009 se rozprostřelo v prostorách sportovního areálu ve Spojile, který byl svědkem další významné události naší obce.

Od 14,00 hodin se zde konalo tradiční vítání občánků pořádané Výborem pro občanské záležitosti obce Spojil. Tentokrát jsme do našeho středu přivítali Tomáše Kosinu, narozeného v říjnu loňského roku. Úvod slavnostního obřadu obstaral dětský pěvecký soubor Zvoneček pod vedením naší občanky paní Rücklové, který pak ještě v další části programu vystoupil se svým kulturním programem plným veselých písniček.

Svátečně vyšňořené holčičky a chlapečci předškolního věku svým upřímným dětským projevem dojali někdy až k slzám, nejen přítomné rodiče a prarodiče našeho oslavence, ale i zástupce obce. Svým vystoupením upoutali i pozornost malého Tomáška, který z nich nemohl spustit oči.

Slavnostní projev a slib přednesl starosta obce pan Jan Křivka. Po podpisech do pamětní knihy a slavnostním přípitku byly našemu novému občánkovi předány drobné dárky. Pak ještě následovalo nezbytné fotografování malého Tomáška a jeho nejbližších. Na závěr nám nezbývá než ještě jednou popřát našemu novému občánkovi a jeho rodině vše dobré a poděkovat paní Rücklové a "jejím" kouzelným dětičkám ze Zvonečku za jejich úžasné vystoupení.