Vítání občánků - 24. 11. 2019

Autor: AVE

Příchod dítěte na svět je tím největším darem lásky, který můžeme dostat. Malým, nedávno narozeným spojilským dětem byl 24. listopadu uspořádán obřad vítání občánků v restauraci sportovního areálu.

Děti přišlo podpořit množství příbuzných a jejich patronů. Největší radost měly větší děti z houpacího koníka, malá Debora si jej ihned osedlala. Markétka a Stázka z dramatického kroužku Krajské knihovny v Pardubicích přednesly básničky a zazpívaly písničky. Promluvil pan místostarosta a paní starostka za Obecní úřad, který každému dítěti nechal vysadit mladý stromek třešně srdcovky v prostoru za altánem. Tři stromky modře opentlené pro kluky a dva červeně pro děvčata. “Vysazený stromek třešně je naším dárkem pro vaše dítě. Připoutaný svými kořeny k pevné zemi jeho rodné obce jako symbol, který vám bude v dalších letech připomínat dnešní sváteční den,“ zakončila obřad paní starostka.

Vítáme mezi námi Deboru Borovcovu, Sofii Stefanov, Štěpána Švejdu, Michaela Malého a Erika Jeníčka, který se přes teplotku nemohl vítání občánků zúčastnit.