Spojilský turnaj v nohejbalu trojic - 7. 9. 2013

Přidáno: 15. září 2013

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Po úspěchu loňského zahajovacího ročníku spojilského podzimního turnaje v nohejbalu trojic se naši dobrovolní hasiči spolu s obcí Spojil rozhodli v jeho pořádání dále pokračovat a založit tak další sportovní tradici v naší obci. Letos v sobotu 7. září se tak tedy konal již druhý ročník tohoto turnaje. Hrálo se tradičně na hřišti pana Doležala u jeho domu č.p. 84, kde je jak kvalitní kurt, tak i dostatečné zázemí pro hráče. Turnaj byl zahájen ráno v 8,30 hod. prezencí a losováním mužstev a od 9,00 hod. se začalo hrát.

Celková účast byla 15 osob – tj. 5 mužstev po 3 hráčích. Hrálo se na 2 vítězné sety. Zápasy mužstev probíhaly jednoduchým systémem vzájemně každý s každým, takže celkem bylo odehráno 10 zápasů. Po celý den bylo slunečné počasí téměř bez mráčku, takže se všichni pěkně zapotili. Hráči se mohli osvěžit chlazenými nápoji a pochutnali si také na vynikajících grilovaných žebírkách od skvělého kuchaře Martina Čápa. Hrálo se s maximálním nasazením, smeč střídala hlavičku a po mnoha napínavých a urputných bojích, kdy míč někdy létal z jedné strany na druhou rychle jako střela a jindy se zase naopak přes síť sotva přehoupl, byl tedy turnaj konečně dohrán.

Odpoledne pak proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi medaile a kvalitní zelená potištěná trička s nápisem na památku tohoto turnaje. Vítězné družstvo získalo krásný zlatý putovní pohár, který již bude nadále tou hlavní trofejí tohoto turnaje. Protože všem bylo spolu moc dobře, tak si ještě střihli takový menší nesoutěžní turnajík, aby si dosyta zahráli a potom ještě nějaký čas poseděli při družném hovoru a příjemné veselé zábavě.

Závěrem se sluší touto cestou poděkovat manželům Doležalovým za propůjčení sportoviště, poskytnutí zázemí pro sportovce a navození skvělé atmosféry v milém domáckém prostředí. Dále patří samozřejmě velký dík organizátorům v čele s Honzou Volše za kvalitní přípravu a zdárný průběh turnaje.

A jaké jsou tedy konečné výsledky?

  • 1. místo – Petr Dvořák, Jan Doležal, Lukáš Hambalík
  • 2. místo – Ladislav Čáp, Josef Doležal, Michal Rozsypal
  • 3. místo – Jan Volše, Miroslav Doležal, Jan Štěpánek

Gratulujeme všem vítězům, děkujeme všem účastníkům turnaje i fanouškům a již nyní se těšíme na další ročník tohoto nohejbalového zápolení.