Vánoční turnaj ve stolním tenisu - 9. 12. 2017

Přidáno: 6. ledna 2018

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Během vánočního období v naší obci se tradičně koná již mnoho let také jedna sportovní událost, kterou je Vánoční turnaj ve stolním tenisu. Náš Sbor dobrovolných hasičů ve spolupráci s obcí Spojil letos uspořádal již jeho 12. ročník. V sobotu 9. prosince kolem 14,00 hod. se sešlo k prezenci v klubovně spojilského sportovního areálu 12 hráčů v mužské kategorii, 4 v ženské kategorii a 3 v kategorii starších dětí (do kategorie mladších dětí se letos nikdo nepřihlásil). Celkem jsme tedy přivítali 19 sportovců. Po přivítání starostou hasičů Honzou Melounem následovalo rozlosování mužské kategorie.

Jako obvykle bylo z důvodu velkého množství hraných zápasů nutné přidat ještě druhý pingpongový stůl do prostoru klubovny, aby se mohlo hrát současně na dvou frontách – v tělocvičně pánové a v klubovně pak dámy a spojilská dítka. Zápasy byly hrány na 2 vítězné sety a tzv. male skóre – tj. každý set měl 11 míčků a podání se střídalo po dvou míčcích. Ženy a děti hrály systémem každý s každým a aby si opravdu děti pořádně užily, tak bojovaly dokonce na 2 zápasy. Herní systém v mužské kategorii byl takový, že byly rozlosovány dvě základní skupiny A a B po šesti hráčích, v nichž hrál každý s každým, a celkem tak bojovali ve 30 zápasech. Dále se pak ve finále utkali první a druzí z obou skupin opět systémem každý s každým a odehráli tak celkem 6 zápasů.

Po celé odpoledne i večer zde vládla příjemná sportovní atmosféra a diváci především z řad odpočívajících hráčů pravidelně přecházeli mezi tělocvičnou a klubovnou, aby mohli shlédnout zápasy všech čtyř kategorií. V průběhu turnaje nebyla nouze jak o napínavé momenty, tak i o některé humorné chvíle. Mužské finálové zápasy pak byly skutečně úžasnou podívanou, protože někteří hráči byli opravdu velmi vyrovnaní. Aby byli naši sportovci při namáhavých výkonech dostatečně občerstveni, byl pro ně zdarma zajištěn stálý přísun nealkoholických nápojů. Zájemci si mohli dopřát i pivko či něco dobrého na zub z klubové kuchyně, jako například smažené korbáčiky.

Ve čtvrt na osm večer proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů. Dospělí vítězové získali od obce Spojil poukazy na občerstvení v klubovně, všichni na medailových pozicích obdrželi od našeho hasičského sboru samozřejmě diplomy. Ženy a děti obdržely navíc krásné trofejní poháry a muži získali věcné sponzorské ceny. Vítězové prvního místa všech tří kategorií dostali tradičně ještě velké putovní poháry, na kterých bude zapsáno jejich jméno. Jako bonusovou sladkou odměnu dostaly ženy a děti navíc od hasičů i zmrzlinové poháry vyrobené Hankou Hartmanovou a z její kuchyně byl i krásný nepečený dort vyrobený z ovoce, krému a piškotů, ozdobený marcipánovými pálkami a míčky, jenž věnovala vítězům obec Spojil. Tyto cukrářské delikatesy byly vzápětí s velkou chutí konzumovány účastníky turnaje, protože o dort se vítězové podělili s ostatními.

Zajímavostí letošního ročníku byla opětovná obhajoba zlata Petrem Dvořákem, který tak dosáhl již kulatého pátého víťezství v řadě. V ženské kategorii bylo velkým překvapením vítězství Hanky Hartmanové, která se účastnila turnaje poprvé. Stříbrná medailistka Jana Netušilová získala toto umístění již počtvrté.

Pořadí vítězů:

Mužská kategorie

  • 1. místo – Petr Dvořák
  • 2. místo – Jan Zahálka
  • 3. místo – Jiří Netušil

Ženská kategorie

  • 1. místo – Hana Hartmanová
  • 2. místo – Jana Netušilová
  • 3. místo – Radka Nedvědová

Starší dětská kategorie (od 10 do 15 let)

  • 1. místo – Vojtěch Nedvěd
  • 2. místo – Michaela Dvořáková
  • 3. místo – Ivo Nedvěd

Závěrem starosta hasičů poděkoval všem hráčům, organizátorům turnaje a sponzorům. Všem účastníkům turnaje i divákům se jistě letošní ročník velmi líbil a užili si při něm krásné sportovní odpoledne, na které pak navázalo velmi příjemné sousedské posezení až do pozdního večera.