Hravé odpoledne v Apolence - 14. 9. 2016

Přidáno: 17. listopadu 2016

Autor: Jana Machová

Farma spolku Apolenka - hiporehabilitace hostila pošesté oblíbené Hravé odpoledne na farmě. Kromě soutěží, které si připravily neziskové organizace z Pardubicka, mohli všichni poznat život zvířat na farmě a shlédnout umělecká vystoupení talentovaných dětí. A letos na Hravé odpoledne zavítal i Hurvínek, který zde rovnou oslavil své 90. narozeniny.

Hravé odpoledne na farmě pořádá sdružení neziskových organizací Koalice nevládek Pardubicka společně s Pardubickým krajem. Své aktivity zde představilo 25 neziskových organizací, které pomáhají dětem, handicapovaným, seniorům nebo pořádají volnočasové aktivity pro rodiny.

Milou tradicí Hravého odpoledne je křtění nově narozených mláďat farmy Apolenka. "Letos jsme pokřtili tři koníky. Nově tak s námi na farmě žijí Sindysyn, Duracell a Csemege," zmínila se ředitelka Apolenky Jolana Štěpánková, která je i předsedkyní pořádající Koalice nevládek Pardubicka. Kmotry hříbat se stala místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Miluše Horská, ředitelka Oblastních charity Pardubice Marie Hubálková a zástupkyně firemního sektoru Jana Krátká.

Křtění mláďat si nemohl nechat ujít ani Hurvínek, ke křtu si vybral oslíka a nebyl by to Hurvínek, kdyby nevymyslel nějakou kulišárnu. Oslík se tedy nemůže jmenovat jinak než Hurvajs!

V akci však byly i další zvířata. Všichni udiveně sledovali novou sportovní disciplínu "Králičí hop", kdy se králičí domácí mazlíčci promění v atlety a zdatně přeskakují překážky. Své dovednosti předvedli i psi během ukázky výcviku psích agilit. Diváci shlédli také speciální výcvik koní z Apolenky, kteří pomáhají nemocným při hiporehabilitacích. Své umění předvedly také děti. S vystoupeními dorazili mladé cheerleaderky, břišní tanečnice, country tanečníci ale i folklorní soubory. Ukázku starých řemesel obstaral kovář a dráteník.

Díky programu, který si neziskovky připravují, je Hravé odpoledne oblíbenou kratochvílí rodin. I letos na něj zavítalo okolo 1 000 spokojených návštěvníků.