Jak jsme malovali vajíčka - 9. 3. 2016

Přidáno: 22. března 2016

Autor: Božena Melounová

Tak jako k Vánocům patří vánoční cukroví, tak patří k Velikonocům malovaná vajíčka. Vyfouknutá vajíčka pak zdobí různé jarní dekorace, které si vyrábíme na velikonočním kurzu floristiky, ale od loňského roku také Velikonoční spojilský strom.

Protože spotřeba vyfoukaných vajíček je značná, již v průběhu roku paní Mirka Čápová pečlivě schraňuje tento materiál. Pan Sváťa Rozsypal je pak obarví speciálními barvami, a to už jsou připravená pro další zpracování. Letos bylo takto připraveno kolem 150 vajíček, která čekala na další výzdobu.

Ve středu 9. března se sešlo v klubovně sportovního areálu kolem 10 žen a dětí a jeden tatínek, aby dokončili výzdobu vajíček malováním vzorů barevným voskem. Jedna čárka vedle druhé a na vajíčku se pomaloučku začal objevovat originální geometrický či květinový obrazec. Náročná a zdlouhavá práce se však vyplatila a my jsme po několika hodinách pečlivé práce mohli obdivovat krásné kraslice s úžasnými vzory, které by směle mohly konkurovat výrobkům v obchodech. Po připevnění kraslic na stužky jsme měli připravenou výzdobu na Velikonoční spojilský strom.