V kapličce zněly vánoční koledy - 17. 12. 2015

Přidáno: 9. ledna 2016

Autor: Božena Melounová

Letos se v adventním čase naše kaplička Nanebevzetí Panny Marie rozezněla několikrát zpěvy vánočních koled. Již ve čtvrtek 17. prosince v podvečer nás potěšily svým vystoupením děti z první třídy ze studánecké základní školy, které nám pod vedením paní učitelky Karolíny Kuhnové (naši místní obyvatelky) zazpívaly vánoční písničky a předvedly malé taneční kreace.

Další vánoční melodie se rozezněly v kapličce při tradičním odnášení betlémského světla ve středu 23. prosince. Betlémské světlo k nám z Pardubic opět dopravili členové rodiny Kučerových a jak je jejich krásným zvykem, zpestřili všem přítomným tento adventní čas svým zpěvem vánočních koled a hudebním doprovodem na housle a kytaru. Společně s nimi si pak koledy zazpívalo kolem 30 místních i přespolních obyvatel, kteří k nám zavítali potěšit se příjemnými chvilkami a odnést si plamínek betlémského světla do svých domovů.

Do třetice byla kaplička svědkem krásných vánočních koled na Štědrý večer, kdy se tu kolem 23. hodiny již po čtvrté sešli přátelé a kamarádi, kteří si na závěr tohoto svátečního dne společně zazpívali a popřáli si vespolek krásné a veselé Vánoce. K této události samozřejmě také patří malé občerstvení slanými i sladkými dobrotami a kalíšek "svařáku".

Kaplička vyzdobená jako obvykle každý rok v tento vánoční čas figurkovým betlémem sdílela s mnoha našimi obyvateli příjemnou předvánoční atmosféru. Přátelství a sousedská sounáležitost všech, kdo se těchto akcí zúčastnili a kteří si udělali ve vánočním shonu chvíli na krátké rozjímání, je velmi vzácný dar, který si můžeme navzájem dát.