Vánoční nadílka pro zvířátka - 12. 12. 2015

Přidáno: 9. ledna 2016

Autor: Božena Melounová

Jak se stalo milou tradicí, i letos se konala na farmě Apolenka ve Spojile vánoční nadílka pro zvířátka žijící v tomto areálu. V sobotu 12. prosince odpoledne se sešlo snad kolem 200 lidí především s malými dětmi, aby tyto sváteční dny zpříjemnili i zvířátkům, a proto jim dle svých možností donesli dárečky pod stromeček.

Hned na vstupu návštěvníky přivítal krásný betlém s Josefem a Marií s Ježíškem na rukou. Krásný stromeček, pod který dávali návštěvníci své dárky, a vánoční výzdoba celého areálu navodily příjemnou vánoční atmosféru. V průběhu odpoledne se také děti mohly povozit na konících a všichni mohli navštívit zvířátka nebo ochutnat nabídku malého občerstvení. V patnáct hodin všem pro radost zazpívaly děti ze souboru Zvoneček pod vedením paní učitelky Rüklové koledy a mnozí z přítomných se k nim přidali. Milá atmosféra plná překvapení pokračovala i při rozbalování dárků, kterého se kromě správců farmy ujaly i přítomné děti. Dárků se sešlo skutečně nečekané množství, protože jenom pečivem byly naplněny čtyři koše, dále zvířátka dostala několik pytlů jablíček a mrkví. Pod stromečkem se také objevily pamlsky pro kočičky a ptáčky a balíček banánů čekal i na zdejšího velblouda. Kromě hmotných dárků mohli návštěvníci přispět do "kasičky" jakoukoliv finanční částkou.

Zástupce vedení farmy Apolenka paní Diana Houdová, která celou akci moderovala, na závěr poděkovala všem přítomným za štědrost, s níž byla zvířátka obdarována, a popřála všem hezké Vánoce.