Vítání nového roku 2014 - 1. 1. 2014

Přidáno: 25. ledna 2014

Autor: Božena Melounová

V kolotoči všedních starostí a radostí jsme se ani nenadáli a již tu byl poslední den roku 2013. S tím jsme se každý po svém rozloučili a těšili jsme se na tradiční slavnost Vítání nového roku 2014. Těšili se velcí i malí, a to především na novoroční ohňostroj.

Počasí bylo 1. 1. 2014 přívětivé, a tak se od 17. hodiny odpoledne prostor sportovního areálu postupně zaplňoval návštěvníky, až dosáhl počtu 300, možná i více, lidí. Melodie v podání dechového orchestru Pernštejnka nám zpříjemňovaly čekání na zlatý hřeb večera. Troška teplého nápoje na zahřátí a pár milých slov a přání mezi sousedy a známými patří neodmyslitelně do programu této události.

Po koncertu Pernštejnky následovala jako obvykle zdravice k přivítání nového roku, tentokrát jsme ji vyslechli střídavě v podání starosty obce pana Jana Křivky a místostarostky obce paní Miluše Telecké. Po krátkém ohlédnutí za událostmi, které proběhly v naší vesničce, a poděkování našim hasičům a všem zúčastněným občanům za pomoc především při povodních, projevili přání, aby občané zlepšili vzájemné mezilidské vztahy, abychom se tu měli dobře a vespolek si užívali radostí a společně bez emocí řešili vzniklé problémy, prostě aby se nám tu dobře žilo.

Přípitek představitelů obce a státní hymna byla úvodem k další kapitole novoročního večera, a to ohňostroji. Ztemnělé nebe se rozzářilo stovkami barevných hvězd a všichni v úžasu a nadšení hleděli vzhůru, kde se odehrávala nevídaná scenérie. Hudební doprovod ještě posílil tento emoční prožitek. Zhruba po 15 minutách vše utichlo a zaznělo jen 14 ohňostrojových salv, které nám načetly nový letopočet 2014.