Koncert skupiny Ministr Vintage Company - 14. 11. 2014

Přidáno: 16. prosince 2014

Autor: Božena Melounová

Jakmile se objevily plakátky s oznámením, že ve Spojile v pátek 14. 11. 2014 opět již po několikáté vystoupí hudební formace vedená Ladislavem Ministrem a nazvaná Ministr Vintage Company, příznivci hudebních žánrů z jejich repertoáru se velmi zaradovali. Takže se není čemu divit, když se v uvedený den večer prostory klubovny sportovního areálu zaplnily postupně téměř do posledního místa. Především řízné rytmy bigbeatu různých stylů s vynikající pěveckou interpretací v anglickém jazyce, ale i třeba reggae nebo písně "Beatlesácké éry" přiměly téměř všechny přítomné zapojit se svým podupáváním, pohupováním tělem či tleskáním do této podmanivé a fascinující atmosféry. Klidné tóny bluesové a instrumentální hudby nás pak uvedly do melancholické a snivé nálady. Sólové výkony některých hudebníků pak posluchače uváděly do nadšeného potlesku a jásotu. O kvalitě této skupiny svědčí i to, že místní posluchače doplnili i přespolní milovníci této muziky. Oproti předchozím vystoupením MVC ve Spojile mělo toto ještě více zdůrazněnou také vizuální stránku, kdy kromě světelných efektů na stěnách nás také zaujaly barevně svítící struny některých nástrojů. Závěrem pak zazněla skladba, která velmi potěšila především všechny místní, protože to bylo "Spojil blues".

Po téměř čtyřhodinovém vystoupení se všichni rozcházeli a v hlavách jim stále doznívaly tony připomínající něco neskutečného, co pozvedávalo naši duši k astronomickým výškám.

Tuto vynikající atmosféru u mnohých jistě podpořila i výborná večeře svatomartinské husičky a vína, případně vepřové panenky - vše v podání paní Hanky Hartmanové.