Karneval - 27. 3. 2004

Přidáno: 10. dubna 2004

Dětský karneval

V sobotu odpoledne v 15 hodin se děti sešly v hospůdce Na Strejčku na dětském karnevalu. Všichni se na něj jistě velmi těšili, protože již před patnáctou hodinou byla hospůdka plná. Celkem se sešlo 22 dětí s doprovodem rodičů nebo babiček, takže byla místnost naprosto zaplněná, že nebylo snadné se přes ni protáhnout.

Hned na začátku, dokud byly všechny masky pěkně upravené, se konalo společné foto. Objevily se masky tradiční - jako princezna, kovboj, medvídek, beruška, tak i zcela nové pejsek dalmatin, dopravní značka či baletka. A pak už se rozproudila zábava. K tanci tentokrát v rytmu disco hráli chlapci z místní mládeže. Dvě hodiny naplněné soutěžemi a hrami, například o nejšikovnějšího tanečníka, uběhly tak rychle, že se domů žádnému nechtělo. Kromě sladkých odměn za soutěž dostal každý účastník balíček, který byl vylosován v tombole.

Karneval pro dospělé

Ani dospělí nepřišli zkrátka a večer od 20 hodin byl zahájen jejich karneval. Postupně se sešlo až 30 lidí v nejrůznějších maskách. Rozsah byl široký – od čarodějky, kuchaře a Araba, přes sportovce až po doktora Sovu s asistentkou. Někteří muži se rozhodli vyzkoušet si být ženou a skutečně jim to v této masce slušelo.

Hudební doprovod obstarali opět místní mladíci, takže všichni tancovali v nejrůznějším rytmu. Kromě tance došlo i na recitaci básně a vše vyvrcholilo předvedením chirurgické operace doktora Sovy a jeho týmu. Všichni se výborně bavili, užili si spoustu legrace a zábava pokračovala až do pozdních nočních hodin.