Letní Spojilská slavnost - 14. 8. 2004

Přidáno: 25. srpna 2004

V sobotu dne 14. 8. 2004 se konala ve Spojile velká letní slavnost. Jejím hlavním cílem bylo předání lokality Morčák 35 novým stavebníkům rodinných domků, protože právě počátkem srpna byla dokončena výstavba 1. etapy inženýrských sítí. Dalším významným bodem programu bylo představení studie víceúčelového obecního domu, který má být vybudován na návsi obce.

Celá akce začala odpoledne slavnostním průvodem od obecního úřadu ke zmíněné lokalitě. V čele průvodu pochodovaly mažoretky Berušky z Pardubic, dále vyhrávala Barevná muzika z Holicka, v průvodu nechyběl ani starosta obce a pozvaní hosté, následovala skupina členů SDH Spojil, kočáry tažené koňmi, jezdci s koňmi z centra Apolenka a na závěr občané z naší vesničky.

Průvod dospěl po nové komunikaci až k lokalitě Morčák, kde slavnostně přestřihl pásku starosta obce Jan Křivka, hejtman Pardubického kraje Roman Línek doprovázený krajským radním Petrem Šilarem a poslankyně ČR Alena Páralová. Malá projížďka v povozu seznámila naše hosty s oblastí budoucí výstavby rodinných domků. Později starosta obce seznámil občany a všechny přítomné se studií víceúčelového obecního domu, která je zveřejněna na návsi stejně jako návrh výstavby nových rodinných domků. Všichni hosté pozdravili krátkými projevy naše občany a popřáli všem hodně úspěchu v budoucím rozvoji obce.

Kromě politiků se ve Spojile objevil také bývalý vynikající pardubický hokejista Ota Janecký. Po třetí a s velkým potěšením do Spojila zavítal imitátor Václav Faltus, aby svým humorem přispěl k dobré náladě. Také vyprávění v podání herce Jiřího Krytináře rozesmálo všechny přítomné. Program pokračoval ukázkou barmanské show a později večer i barmanskou fire show, které sklidily rovněž velký úspěch. Holickou Barevnou muziku navečer vystřídal Malý taneční orchestr Heřmanův Městec, který hrál k tanci i poslechu až do nočních hodin.

Tato slavnost však nebyla jen pro pobavení, ale přinesla i něco prospěšného, neboť vstupné bylo dobrovolné a celý výtěžek ze vstupného ve výši 6.100,- Kč pak starosta předal zástupkyni Dětského centra Veská.

Velmi vydařená spojilská letní slavnost byla narušena několika krátkými přeháňkami, ale přesto se všichni dobře bavili a těší se na další společenskou akci.