Jezdecké závody - 1. 5. 2005

Přidáno: 10. května 2005

První květnový den se konala pro naši vesnici významná událost, která jméno naší obce zanese do povědomí veřejnosti. Občanské sdružení Apolenka uspořádalo dne 1. 5. 2005 veřejný trénink v parkurovém skákání s názvem „O pohár obce Spojil“, který se konal pod záštitou starosty obce Spojil pana Jana Křivky. I když mezi návštěvníky byli především příznivci jezdeckého sportu, účast závodníků byla z celého Východočeského regionu.

Závod o čtyřech soutěžích probíhal od 10 hodin do 16 hodin. Prostory závodiště tvořila tréninková louka za areálem bývalého ZD. Soutěžilo se v kategoriích dle věku jezdce a obtížnosti překážek.

Vypsané kategorie:

  • 1. Dvoufázové skákání 70/80 cm pro jezdce do 14 let
  • 2. Dvoufázové skákání 80/90 cm pro jezdce a koně bez omezení
  • 3. Dvoufázové skákání 100/110 cm pro jezdce a koně bez omezení
  • 4. Dvoufázové skákání 110/120cm pro jezdce a koně bez omezení

Cenu pro vítěze v první soutěži věnoval SDH Spojil a předal starosta SDH obce Spojil. Ceny do dalších soutěží věnovali sponzoři a příznivci jezdeckého sportu a byly vítězům předány starostou obce Spojil.

K výborné atmosféře přispělo i nádherné počasí a malé občerstvení zajištěné provozovateli obecní hospůdky. Tento závod byl pouze prvním kolem veřejných tréninků. V červenci a v září letošního roku se bude konat 2. a 3. kolo opět ve Spojile a všichni se již na tuto nádhernou podívanou těší.