Dětský den - 29. 5. 2005

Přidáno: 10. června 2005

V neděli 29. 5. 2005 uspořádala komise pro občanské záležitosti ve spolupráci s SDH Spojil dětský den. Letošní oslava Dětského dne byla poznamenána velkým vedrem, teplota přesáhla 30°C, a zřejmě proto se sešlo o něco méně dětí než v předchozích letech, větších dětí bylo 17 a malých 11.

I letos byl pro starší děti připraven orientační závod. Dvě družstva po osmi členech v rozmezí 6 - 10 let v čele s jejich vedoucím vyrazila z otáčky autobusu MHD ulicí K Hájovně směrem k lesu. Závod probíhal z větší části v lese a v novém sportovním areálu a končil opět na návsi. Sportovní disciplíny děti zvládly bez větších problémů, avšak vědomostní a poznávací úkoly byly letos velmi náročné. Dvacet úkolů zabralo dětem více jak dvě hodiny pochodu, sportu a času na vyřešení uložených otázek a úkolů.

Zvítězilo družstvo vedené Markem Fejlem a na druhém místě se umístilo družstvo v čele s Michalou Lutrovou. Za odměnu obdržel každý účastník balíček sladkostí a drobných hraček. Naše malá drobotina měla připraveny od 15 hodiny soutěže na ploše sportovního areálu. Za každý splněný úkol nebo i snahu dostal účastník malou odměnu. Všechny děti neméně potěšila na závěr pořádná porce zmrzliny a příjemná sprcha chladivé vody, kterou je postříkal starosta obce.