Vánoční turnaj ve stolním tenisu pořádaný SDH obce Spojil - 8. 12. 2007

Přidáno: 14. prosince 2007

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Po úspěšném loňském prvním ročníku náš Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil uspořádal letos v prosinci druhý ročník vánočního turnaje. V letošním roce se přihlásilo méně závodníků a především závodnic než loni, což nás trochu překvapilo, protože vše bylo předem dostatečně oznámeno. Velmi rádi jsme však letos přidali novou dětskou kategorii.

V sobotu 8.12. 2007 se tedy od 8.00 hodin ráno sešli všichni přihlášení účastníci k prezentaci ve sportovním areálu obce Spojil. V mužské kategorii to bylo celkem 10 osob, ženy byly 2 a v kategorii dětí byli 3 závodníci. Z důvodu nižší účasti jsme proto stanovili oproti prvnímu ročníku odlišný systém – v mužské kategorii se letos nehrálo vyřazovacím způsobem, ale byly rozlosovány dvě skupiny, v nichž hrál každý s každým, a ve finálových zápasech se pak utkali dva hráči s nejvyšším počtem vítězství z obou skupin. Zápasy byly hrány na 2 vítězné sety. Výhodou tohoto systému bylo, že všichni měli možnost zahrát si více zápasů než loni, protože se nevyřazovalo. V ženské kategorii sehráli obě závodnice dvě utkání, přičemž každé hrály na 3 vítězné sety. V dětské kategorii (tj. mladší žáci) hráli chlapci také každý s každým na 2 vítězné sety. Pro všechny kategorie platilo, že každý set měl 11 míčků a podání se střídalo po dvou míčcích.

Poté co se všichni účastníci cvičně rozehráli, v 9.00 byly zahájeny zápasy. Pravidelně se střídala utkání obou mužských skupin se zápasy obou dalších kategorií a vládla zde příjemná sportovní atmosféra. Poslední finálový zápas mužské kategorie ukončil krátce po 14.00 celý turnaj.

Ve 14.30 proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů na medailových místech. Všichni obdrželi od našeho sboru krásné trofeje (sošky zlaté barvy) a diplomy a vítězové prvního místa mužské a ženské kategorie navíc ještě putovní pohár.

Výsledková listina:

Kategorie MUŽI

  • 1. místo – Jan Zahálka
  • 2. místo – Petr Pičman
  • 3. místo – Aleš Dvířka

Kategorie ŽENY

  • 1. místo – Alena Kostelecká
  • 2. místo – Kristýna Valášková

Kategorie DĚTI

  • 1. místo – Ondřej Štěpánek
  • 2. místo – Jan Kostelecký
  • 3. místo – Ondřej Mišek

Samozřejmostí bylo, že všichni účastníci turnaje měli zdarma občerstvení – tj. nealkoholické nápoje a párky, a po skončení zápasů též přišly k chuti rakvičky se šlehačkou.

Všem aktivním účastníkům turnaje i jejich fanouškům se 2. ročník turnaje moc líbil, i když letos probíhal v trochu komornější atmosféře než minule. Pro náš SDH jako pořadatele byl další cennou zkušeností, abychom mohli ještě lépe organizovat další ročníky, na které se již nyní těšíme. Nezbývá než opět vyzvat všechny naše spojilské sportovce, aby stolní tenis pilně trénovali pro příští turnaje, a to nejlépe přímo v našem sportovním areálu.