8. Reprezentační ples Svazku obcí "Loučná"

Přidáno: 24. února 2008

V pořadí již 8. Reprezentační ples Svazku obcí „Loučná“ se letos konal v kulturním domě obce Slepotice. Přestože venku řádila vichřice Ema, lámaly se větve a padaly stromy, podařilo se všem tancechtivým ze všech částí mikroregionu dorazit na místo konání bez úhony, i když někteří museli volit cestu oklikou. A tak na tuto společenskou akci dorazili bez úhony i paní poslankyně Páralová a senátorka paní Domšová, za "krajánky" se pak akce účastnil pan vícehejtman Línek.

Jak je již zavedenou tradicí těchto plesů, obdarovali pořadatelé každou z příchozích dam růží. Pánové se sice také ohlíželi po nějaké "řezané" pozornosti, ale to bývá výsadou pouze někde. A pak propukl plesový rej. Šťastnou ruku měli pořadatelé s výběrem kapely Renonc. Ta předváděla skutečně excelentní hudební produkci, kdy moderní rytmy střídala lidovka a naopak. Kapela byla k neutahání, což se nedalo říci o všech tanečnících, ale celé to mělo jedno velké plus. Ač bylo v sále plně obsazeno, na parketu to nebylo "k umačkání", protože ti, co se právě utancovali a šli odpočívat, dělali místo pro ty již odpočaté a následně se zase vystřídali. Nejen kapelou, ale celou skladbou programu se slepotičtí organizátoři vytáhli. Nechybělo předtančení, které bylo v podání TK Life Pardubice pod vedením manželů Mičjanových, kdy nám jejich svěřenci v několika vlnách předvedli ukázky snad všech tanečních kreací. Ale aby toho nebylo málo, čekalo na nás ještě jedno překvapení. Tím bylo exotické vystoupení břišních tanečnic DUO FUEGA, Maja a Sahara, doprovázené ohňovými efekty a závěrečným tancem s pažemi omotanými krajtami královskými. Zdálo se, že vystoupení před publikem berou hadi se stoickým klidem, což se nedalo říci o několika dámách, které při jejich spatření tiše zmizely ze sálu.

Jaký by to byl ples bez pořádné tomboly. Pomyslná laťka této části společenských plesů se pomalu posouvá výš a výše, a tak jsou tomboly rok od roku stále bohatší a kvalitnější. Budiž ke cti pořadatelů, že tu letošní tombolu z větší části losovali mimo taneční rej, kdy výsledky losování dostal následně každý stůl v písemné podobě a tak mohl parket stále patřit tancechtivým párům. Až posledních třináct, těch nejvýše postavených cen se losovalo veřejně. A nebyly ledajaké! Jen namátkou jmenujme vysavač, přehrávač DVD, kuchyňský robot, mikrovlnná trouba, barevný televizor či křeslo-ušák. Hlavní cenou pak byla poukázka na živé prasátko o váze 120 kg.

Plesali jsme, dobré to bylo a přestože to nebyl jediný ples celé sezóny, je na něm možné všechno jen a jen chválit. Slepotičtí, děkujeme!

A těšíme se na ples roku 2009.