I. reprezentační ples obce Spojil a SDH obce Spojil - 17. 1. 2009

Přidáno: 25. ledna 2009

Protože loňský společenský večer konaný ve sportovním areálu se velmi vydařil, rozhodli se členové SDH za pomoci obce uspořádat v tomto roce I. reprezentační ples. Jelikož kapacita našeho klubu není tak velká, aby uspokojila předpokládaný počet zájemců, konal se ples v sále kulturního zařízení v Chotči, který pro tuto akci perfektně vyhovuje.

K překvapení pořadatelů si vstupenky na tuto akci zakoupilo 108 lidí ze Spojila včetně jejich známých a zhruba 10 z Chotče. Ples se konal v sobotu dne 17. ledna 2009. Doprava byla zajištěna autobusem, který odvezl návštěvníky ve dvou časových intervalech ze Spojila až na místo. Pro mimořádné požadavky na dovoz i odvoz bylo zajištěno i osobní auto.

Na vstupu do sálu přivítal starosta obce Spojil každého hosta osobně a dámy obdržely milou květinovou pozornost. Hned po příchodu si mohl každý zakoupit losy do tomboly, které prodával starosta SDH spolu s velitelem hasičské jednotky. Zájem o losy byl velký, protože nabídka všech 35 vystavených cen byla velmi lákavá.

Ples zahájil starosta obce Spojil a starosta obce Chotče milým přivítáním a starosta hasičů popřál všem pěknou zábavu. A pak již vpluli všichni do víru tance, k němuž hrála skupina Venca Band. Po krátké sérii tanců následovala taneční vložka od skutečných tanečních mistrů - dvou párů, z nichž jeden nám předvedl několik ukázek latinských tanců a druhý klasických. Poté se opět parket rozzářil pestrými róbami dam promísených s tmavými obleky pánů tančících v rytmu moderních i klasických tanců. Zábava proudila tak skvěle, že málokdo čekal, že se již přiblížil čas napětí, a to losování tomboly. Jak to bývá, na někoho se štěstí usmálo, mnohdy i vícekrát, a někdo si musí počkat na příští ples.

Ale tombola nebyl jediný "zlatý hřeb" večera. Pořadatelé připravili ještě další překvapení v podobě dražby voňavé uzené kýty. Nejdříve všechny návštěvníky navnadili tak, že s kýtou upevněnou na podložce prošli kolem všech stolů. Následovala její dražba. Vyvolávací cena 1000,- Kč za 16 kg uzenou kýtu. Zpočátku přihazování trochu vázlo, ale pak se rozjelo mezi dvěma zájemci. Škoda, že se nenašlo více účastníků, vždyť šlo především o zábavu. Nakonec kýtu vydražil starosta SDH Spojil za 4 200,- Kč. Aby nebylo ostatním líto, tak na každý stůl rozdal nový majitel tohoto voňavého pokrmu talíř s ochutnávkou, po které se jen zaprášilo, protože maso bylo skutečně vynikající, vyrobené pravým mistrem řeznickým z Bylan.

Pak se zábava opět rozproudila v tanečním rytmu, vzhledem k půlnoci již o něco veselejším. Ale vše krásné jednou končí, a tak postupně někteří návštěvníci opouštěli sál, ale někteří vytrvali až do časných ranních hodin.

Ples se vskutku vydařil a všichni se opravdu dobře pobavili a užili si i legrace. Je také nutné poděkovat všem sponzorům, kteří finančně podpořili tuto akci, a především pořadatelům, že nám všem připravili takovou krásnou společenskou událost. Všichni se těší na další ples, neboť pevně doufáme, že se za rok bude konat zas.