IX. reprezentační ples Svazku obcí Loučná - 13. 3. 2009

Přidáno: 25. března 2009

I když se venku pomalu klube jaro, plesová sezóna ještě neskončila. Ve výčtu plesů dosud chyběl tradiční ples Svazku obcí Loučná. Jeho pořadatelem byla letos dne 13. 3. 2009 obec Kostěnice. Jako obvykle měla každá obec svazku rezervován jeden či dva stoly podle počtu návštěvníků plesu. Ze Spojila se přišlo pobavit 22 lidí. Hned u vchodu byla každá dáma obdarována květinou a uvedena na patřičné místo. Návštěvnost byla veliká, sál byl zcela plný, dá se říci nabitý k prasknutí. To bylo také poznat na parketu, kde se míhal jeden pár vedle druhého ve víru klasických tanců za doprovodu Pardubické šestky, nebo v trochu svižnějším rytmu v podání dvou zpěvaček. Obě tyto kapely vystupovaly střídavě v průběhu celého večera.

Nebyl by to řádný ples, kdyby chybělo předtančení. V první části plesu vystoupila se svým moderním tancem místní dívčí skupina Malinky. O něco později potěšil především starší část návštěvníků domácí taneční soubor tancem Česká beseda.

Tradičním vrcholem každého plesu bývá tombola. Ani tato akce nebyla o tombolu ochuzena. Výstava nabízela celkem padesát cen a nebyly jen tak běžné. Od různých technických potřeb (MP3, flash, přehrávač) přes vybavení domácnosti (vysavač, mikrovlnná trouba, gril) až po lákavé dobroty (dorty, obložené mísy, lahve s utopenci nebo nakládaným hermelínem). Není divu, že se všem sbíhaly sliny při pohledu na tyto lahůdky, i když místní kuchyně pro hosty připravila rovněž několik výborných jídel.

A když už nastalo rozdávání cen, pro jeden nevšední dárek se rozhodli i zástupci Svazku obcí Loučná, a to darovat veškerý výtěžek ze vstupného na tento ples Dětskému centru ve Veské. Tento dar si převzala osobně paní ředitelka centra MUDr. Drahomíra Peřinová.

Díky perfektní přípravě organizátorů se ples vydařil, bylo veselo, atmosféra byla výborná, protože se většina návštěvníků zná z předchozích společných akcí, takže se jistě všichni těší na příští jubilejní X. reprezentační ples Svazku obcí Loučná.