Dětský den - 31. 5. 2009

Přidáno: 10. června 2009

Letošní Dětský den jsme oslavili s dětmi v neděli 31. 5. 2009 odpoledne. Komise pro občanské záležitosti spolu s SDH Spojil upořádala tentokrát oslavu komornějšího rázu ve vnitřních prostorách sportovního areálu, protože počasí, stejně jako den předtím, nám nepřálo a celé dopoledne pršelo.

Avšak děti o zábavu ochuzeny nebyly, naopak byly připraveným programem mile překvapeny. Kromě všem známého Macha a Šebestové se tentokrát na ně přijela podívat celá řada pohádkových postaviček a zpěváků. Samozřejmě ne skutečně, ale v podobě maňásků a loutek, které svýma dovednýma rukama oživil Bója Šulc, známý loutkoherec z divadla Spejbla a Hurvínka.

Řada soutěží, kterou připravili pro děti Mach a Šebestová, znamenala pro výherce pěkné odměny. Velkou legraci vyvolala hned první soutěž, a to krmení druhého soutěžícího miskou šlehačky. Dál se pak v průběhu zábavného odpoledne střídaly soutěže a tanečky s loutkovými vstupy postaviček Boba a Bobka, operních zpěváků nebo kouzel, které předváděl Bója Šulc. Svým představením, kterého se aktivně účastnily i přítomné děti, všechny upoutal a mile pobavil. Celé odpoledne pro dobrou náladu hrála dětem skupina Galaxiss.

Na závěr dostalo každé z více jak 40 přítomných dětí bez ohledu na věk balíček se sladkostmi a drobnými dárky. A to už i počasí se na nás začalo usmívat a sluníčko osušilo trávník na hřišti, takže se děti mohly rozběhnout a zadovádět si na houpačkách a prolézačkách.