Sváteční neděle - 20. 9. 2009

Přidáno: 30. září 2009

Mše svatá

Ve Spojile sice slavíme posvícení až o Svatém Václavu, ale protože na tento svátek přijede na návštěvu do naší republiky papež Benedikt XVI. a bude sloužit mši svatou ve Staré Boleslavi a později v Brně. Takže sjednat odsloužení mše ve Spojile na Sv. Václava bylo nemožné, protože většina kněží jede na toto shromáždění, a proto jsme si část oslavy posvícení odbyli o týden dříve.

V 15 hodin byla sloužena mše v naší kapličce a také před ní, protože se sešlo zhruba 30 lidí a do kapličky se všichni nevešli. Bylo krásné slunečné odpoledne, a tak jsme mohli slovo Boží poslouchat i v krásně upravených venkovních prostorách.

A když už se sešlo takové milé společenství našich i přespolních věřících a byl krásný den, pustil pan starosta po mši mimořádně naši kouzelnou hrající fontánu uprostřed návsi, aby atmosféru tohoto odpoledne ještě vylepšil.

Koncert

V 17 hodin pak víkendový program pokračoval koncertem folkové skupiny Pouta z Pardubic a sboru Poslední šance z Chrasti u Chrudimě. Tato kapela i sbor nám již byly známy ze slavnosti při otevírání naší nové návsi, a protože tenkrát nebylo dost prostoru pro jejich vystoupení a hudba i písničky se všem našim obyvatelům moc líbili, přijali od obce opětovné pozvání na samostatný koncert. V tento krásný pozdně letní nebo spíše již podzimní podvečer přilákal ohlášený koncert do sportovního areálu zhruba 150 návštěvníků z řad našich občanů i okolí a nespočetně dětí a malé drobotiny.

Příjemné i rytmické melodie skupiny Pouta a krásné písně a chorály sboru Poslední šance zněly přes dvě hodiny a sklidily mnoho obdivných aplausů. K dokonalosti večera přispělo jistě i výborné občerstvení (dršťková polévka nebo řízek) a dobré pivo.