Dětský den - 29. 5. 2010

Přidáno: 4. června 2010

Letošní nevlídné a mokré jaro neslibovalo nic dobrého, ale přesto se komise pro občanské záležitosti rozhodla uspořádat oslavu Dětského dne ve venkovních prostorách sportovního areálu. Sportovně zábavná akce na oslavu Dětského dne se konala v sobotu 29. 5. 2010. Ještě v pátek navečer se strhla bouřka se silným přívalovým lijákem. "No jestli přijde tohle i zítra, tak máme po oslavách", říkali si všichni. Ale asi nás má Pán Bůh hodně rád a naše oslavy nám nepokazil. V sobotu od rána svítilo sluníčko, takže stačilo alespoň částečně vysušit nasáklý trávník po včerejší průtrži mračen. Ale stejně na části hřiště zůstala veliká kluž, která lákala děti, aby ji prozkoumaly.

Letos bylo pro děti připraveno mnoho zábavných her a soutěží. Celý herní prostor byl tedy vzhledem ke stavu hřiště soustředěn především na plochu mezi fotbalovými brankami. Odpoledne se na hřišti postupně sešlo celkem asi 35 dětí různého věku - od 1,5 roku do 11 let. Na vstupu u prezence každý soutěžící obdržel kartičku pro záznam absolvovaných soutěží a taštičku na sladké odměny. Některé hry již děti dobře znaly - jako házení míčkem do panáka, skládání puzzle, střílení ze vzduchovky na terč, stříhání zavěšených lízátek. Jiné byly pro všechny novinkou – jako chůze poslepu s pomocí provázkem značené cesty, lovení drobností z kbelíku uvařené rýže. Za každý splněný úkol soutěžící obdržel drobnou sladkost nebo malou hračku. Když každý absolvoval všechny atrakce a předložil kontrolní kartičku v cíli, obdržel ještě na závěr sadu fixů.

Tím však zábavné odpoledne neskončilo. Po deseti letech byla do programu oslav Dětského dne zařazena opět soutěž "Kufr". Mnoho z nových obyvatel tuto zajímavou hru již neznalo. Po rychlé instruktáži soutěž začala tím, že si každý "dětský soutěžící" zvolil číslem "svého dospělého nápovědu", který přišel zahalen červenou kápí. To bylo překvapení, když se ukázalo, kdo se pod pláštěm ukrývá. Kromě obdivu, jak dobře umí nápověda popsat hádané slovo nebo pantomimicky vyjádřit profesi, vyvolávala tato soutěž velkou zábavu, protože občas výkony napovídajících byly opravdu nápadité a legrační. Postupně byly soutěžící děti vyřazovány, ale každý dostal za odměnu kufřík plný překvapení. Čím lepší bylo umístění, tím větší byl kufřík.

Celé odpoledne pro dobrou náladu vyhrával DJ Fun OK, který se později i aktivně zapojil do soutěže. Dětský den měl i díky pěknému počasí velký úspěch, protože byl zábavou nejen pro děti, ale i pro rodiče a všichni se jistě těší na příští rok.

Nezbývá, než poděkovat pořadatelům, zejména paní Čápové, za přípravu celého odpoledne a rovněž za pomoc dobrovolným pomocnicím, které zajišťovaly chod jednotlivých soutěží. Dík patří také panu Ministrovi, který pro tuto akci zprostředkoval hudbu a ozvučení.