Spojilská míle – 12. ročník - 4. 9. 2010

Přidáno: 10. září 2010

Letošní 12. ročník Spojilské míle se konal tradičně opět na okruhu na Morčáku. Závody pořádal jako vždy cyklistický klub NAC Pardubice ve spolupráci s obcí Spojil a Sborem dobrovolných hasičů obce Spojil. Počasí bylo nakonec celkem pěkné a bylo docela teplo. Na startu se ve 14,00 hod. sešel značný počet závodníků. Závodilo se v pěti kategoriích – nejmladší děti do 6 let (společná kategorie), dívky 7-9 let, chlapci 7-9 let, dívky 10-12 let a chlapci 10-12 let. Měřeno bylo vše klasicky jako časovka. Starší závodníci museli projet celou trasu Spojilské míle, tj. celkem 1200 m (což znamenalo dva okruhy na Morčáku) a mladší měli kratší úsek (jeden okruh).

Po usilovném sportovním zápolení našich mladých závodníků byli všichni odměněni diplomem a krásnými věcnými cenami většinou přímo cyklistického či sportovního rázu nebo hračkami. První tři vítězové z každé kategorie navíc dostali krásnou velkou čokoládovou medaili ve zlatém obalu. Během celého odpoledne si mohly všechny děti i jejich rodiče opéci vuřta nebo klobásku na ohništi, o které pečovali spojilští doborovolní hasiči.

Po vyhlášení vítězů následovalo jako každý rok zpívání, po němž si každý účastník pochutnal na kousku ze dvou dortů, které dětem věnovali NAC a obec Spojil. V letošním roce došlo dokonce i na zpívání s rodiči a dětský country tanec. Všichni závodníci, jejich realizační týmy i ostatní návštěvníci a diváci se i díky příjemnému počasí pěkně pobavili a strávili spolu krásné odpoledne. Doufáme, že se bude vše takto dařit i nadále, abychom rozvíjeli sportovního ducha dětí a mládeže, a již teď se těšíme na další ročník.