Vánoční turnaj ve stolním tenisu - 4. 12. 2010

Přidáno: 10. prosince 2010

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

Letos již jubilejně popáté náš Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil uspořádal před vánočními svátky tradiční vánoční turnaj ve stolním tenisu.

V sobotu 4. 12. 2010 se tedy od 8,00 hod. ráno sešli k prezenci všichni přihlášení účastníci ve sportovním areálu obce Spojil. V mužské kategorii to bylo celkem 8 osob a v dětské 2, do ženské kategorie se letos bohužel nepřihlásil nikdo. Herní systém byl stejný jako v loňském roce - byly rozlosovány dvě skupiny v nichž hrál každý s každým a ve finálových zápasech se pak utkali hráči s nejvyšším počtem vítězství z obou skupin. Zápasy byly hrány na 2 vítězné sety a pro všechny kategorie platilo, že každý set měl 11 míčků a podání se střídalo po dvou míčcích.

Poté co se všichni účastníci cvičně rozehráli, byly zahájeny v 9,00 hod. turnajové zápasy. Pravidelně se střídala utkání obou skupin, proložené zápasy závodníků v dětské kategorii, a vládla zde příjemná sportovní atmosféra. Poslední zápas z finálového kola ukončil kolem 11,30 hod. celý turnaj. Ve 12,00 hod. proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů na medailových místech. Všichni obdrželi od našeho sboru krásné trofeje (poháry zlaté nebo stříbrné barvy) včetně diplomů a vítěz prvního místa jako vždy ještě putovní pohár. Zajímavostí letošního ročníku bylo to, že medailová místa vybojovali závodníci, kteří ještě na stupních vítězů v předchozích ročnících nestáli.

Pořadí vítězů:

Mužská kategorie

  • 1. místo – Milan Bakeš
  • 2. místo – Tomáš Záleský
  • 3. místo – Zdeněk Barnet

Dětská kategorie

  • 1. místo – Jiří Netušil
  • 2. místo – Petr Netušil

Všem účastníkům turnaje se 5. ročník turnaje moc líbil a pěkně si jej užili. Nezbývá než opět vyzvat všechny naše spojilské sportovce, aby stolní tenis pilně trénovali pro příští ročník a to nejlépe přímo v našem sportovním areálu ve Spojile.