III. reprezentační ples obce Spojil a SDH Spojil - 22. 1. 2011

Přidáno: 30. ledna 2011

Jak se stalo oblíbenou tradicí, i v letoším roce uspořádal dne 22. ledna místní Sbor dobrovolných hasičů spolu s obcí Spojil již 3. reprezentační ples. I tentokrát byla účast velmi bohatá, a tak pro všechny návštěvníky plesu byla zajištěna doprava do Chotče autobusem, který navečer odvezl návštěvníky ve dvou časových intervalech. Tam již byl připraven krásně vyzdobený sál místní restaurace. Na vstupu přivítal každého hosta starosta obce Spojil a zástupce SDH Spojil a každá z přítomných dam obdržela květinu.

Po úvodních skladbách v podání skupiny No Respect Rock přivítal starosta obce Spojil Jan Křivka spolu se starostou spojilského SDH Ing. Janem Melounem všechny návštěvníky plesu a popřál jim pěknou zábavu.

Dále následovalo předtančení, které bylo tentokrát poněkud netradiční, ojedinělé, neobvyklé, ale o to slavnostnější, na programu byl totiž balet Taneční skupiny Konsonance, která působí při Základní umělecké škole Havlíčkova, Pardubice pod vedením Lenky Demlové. Na úvod nám zatančili Valčík na hudbu Arama Chačaturjana. Dalším vstupem byla baletní ukázka Concerto in B na hudbu Tomasa Albinoniho v provedení Šárky Loukotové a Pavla Najmana.

Po počátečních rozpacích se díky směsi klasické i moderní hudby v podání výše uvedené hudební skupiny zaplnil parket tanečníky všech věkových skupin a veselí a skvělá zábava se stupňovala s přibývajícím časem. A nakonec nadešla očekávaná chvíle, a to losování tomboly. Všechny ceny v počtu 34 kusů byly vystaveny v prostoru sálu. A protože se jednalo o skutečně zajímavé a hodnotné ceny, byly losy již na počátku plesu z větší části rozprodány. Jak to bývá, někdo měl štěstí s výhrou větší a někdo menší. První cena byla složena ze dvou částí – mikrovlnná trouba a hromada kremrolí, tu si pak v druhém užším kole losování tří výherců vytáhl vítězným míčkem šťastný výherce.

Nedílnou součástí, dá se také říci tradiční, byla dražba krásně vonící uzené 16ti kilové vepřové kýty. Zpočátku dražba vázla, i když vyvolávací cena 500,- Kč na takový kus voňavé dobroty byla značně nízká, postupně tu a tam někdo přihodil stovku i víc, až se nakonec cena vyšplhala na 1700,- korun.

Aby všichni tanečníci mohli doplnit kalorie, byla zde cenově přístupná nabídka pěti výborných jídel. A že se jednalo opravdu o výtečné pokrmy, o tom svědčili kmitající se číšníci s plnými talíři.

Veselí, tanec a výborná nálada trvala až do pozdních nočních či lépe řečeno ranních hodin, kdy autobus odvezl návštěvníky zpět domů. Pokud někomu již nestačily síly nebo byl prostě unaven, měl samozřejmě možnost nechat se odvézt vozidlem SDH i dříve.

Celkově je možné tento ples hodnotit jako velmi vydařený a nezbývá než poděkovat všem sponzorům za krásné ceny do tomboly, a taktéž pořadatelům za jejich námahu, se kterou nám připravili tento příjemný večer.