Svátky jara ve Spojile - 9. 4. 2012

Přidáno: 15. dubna 2012

Přes všechny "katastrofické" předpovědi počasí na velikonoční svátky se nic takového nekonalo. Velikonoční pondělí se probudilo do nádherného, jarního rána. Sluncem zalitá azurová obloha rozdávala dobrou náladu nejen koledníkům, kterých oproti předchozímu roku poněkud přibylo, ale i všem těm, kteří využili teplého, příjemného dne k procházkám a odpočinku.

Tato jarní idylka vylákala ven i početnou skupinu místních chasníků i zralejších mužů, kteří se rozhodli obnovit tradici velikonoční koledy dospělých. Nebylo to však jen takové "obyčejné" koledování. Pod vedením Honzy Forest Volšeho, který je nositelem myšlenky obnovení tradice, vzniklo v tomto kolektivu malé hudební "tělísko" Honza&Honza band. Honza starosta hrál na harmoniku, na valchu mu sekundoval Honza "Šťopka" Štěpánek. Ostatní pánové tvořili pěvecký sbor. Nechyběla ani velice "urostlá" a mohutná "obecní pomlázka", která vyrostla v rukách Honzíka Kosteleckého. Jejím věrným strážcem a opatrovníkem byl v jarně vyzdobeném slamáčku Vláďa Kostelecký.

A tak tato naše "squadra spojilato" putovala naší vískou a svými písněmi roznášela pohodu a radost z krásného dne. Nelze však opomenout, že další partu koledníků tvořila skupinka mužů z ulice Zahradní doplněná "jinochy" z Morčáku a blízkého okolí, kteří chodí ke svým sousedům koledovat již několik let. Hoši – díky Vám a příští rok se opět těšíme na Vaši koledu.