Výstavba bytových domů v centru obce

Přidáno: 28. října 2007

Dům B

Letošní mírná zima umožnila, že práce na výstavbě bytového domu pokračovaly bez přerušení dále. Především byly dokončovány vnitřní instalace a omítky jednotlivých bytů dle specifických požadavků budoucích majitelů.

Na počátku října byly dokončeny byty v domě B, pak už byly provedeny jen úklidové práce a celý dům dostával konečnou venkovní podobu – fasádu laděnou v odstínech béžové, hnědé až oranžově žluté. Celý komplex tak působil velmi pěkně teple a zapadl do okolní zeleně. 22.10.2007 byl dům B zkolaudován a předán novým obyvatelům.

Dům A

V polovině dubna začala výstavba bytového domu A. Na základech vybudovaných v loňském roce začaly růst obvodové zdi. Během léta výstavba částečně ustala, protože investor čekal až budou všechny byty prodány, a v průběhu září probíhala rekonstrukce točny. Prodej se v krátké době podařil, jakmile začal nabírat konečnou podobu bytový dům B. Takže na počátku října začalo růst přízemí. Ani v průběhu prosince výstavba neustala. Do konce měsíce dosáhl objekt až do prvního patra (stavělo se za denního světla i při umělém osvětlení).