Vítání občánků - 20. 9. 2009

Přidáno: 28. září 2009

O tomto víkendu jsme měli v obci opět radostnou událost, protože se po půl roce opět konalo vítání občánků. V neděli 20. 9. 2009 jsme v slavnostně vyzdobené klubovně sportovního areálu přivítali do řad občanů Spojila hned tři nové občánky - chlapečky. Nejstarší Simon Dubjel – narozený v dubnu letošního roku, o měsíc mladší Max Novák - narozený v květnu a nejmladší červencový Antonín Dobrovolný.

Krásný slunečný den, milé verše, pěkné písničky v podání dětského souboru Zvoneček a samozřejmě působivý projev starosty obce, to vše vytvořilo příjemnou a milou atmosféru celé této události. Jako obvykle každý z "novopečených Spojiláků" byl zapsán do knihy rodáků obce Spojila a obdržel od zástupců obce malý dáreček v podobě přívěsku se svým znamením ze zvěrokruhu. Všichni přítomní složili slavnostní slib a popřáli dětem i jejich rodičům jen to nejlepší a potvrdili to slavnostním přípitkem.

Na závěr bylo pořízeno na památku a do kroniky obce ještě několik fotek dětí v obecní kolébce a v náručí rodičů. A tak můžeme jen radostně konstatovat, že se naše téměř 500 členné obecní společenství rozrostlo o další tři občánky.