Vítání občánků - 26. 6. 2016

Přidáno: 23. července 2016

Autor: Božena Melounová

V pátek 24. června jsme přivítali sportovně zábavnou akcí ve Spojile příchod léta. V neděli 26. června odpoledne pak následovalo další vítání. Tentokrát zástupci obce Spojil přivítali do "spojilské rodiny" dva nové občánky. Jako obvykle se tento obřad konal ve slavnostně vyzdobené klubovně sportovního areálu.

Do řad spojilských občanů byla přivítána Anežka Peterková a Christopher Keown. Tatínka malého Christophera zastoupil jeho strýček, protože pan Keown musel služebně odcestovat do ciziny. Po úvodních slovech následovalo několik básniček v podání místních dětí. Dále zaznělo pásmo písniček dětského souboru Zvoneček pod vedením paní učitelky Rűklové. Pro maminky a tatínky zazpívaly děti kromě jiných písniček ukolébavku jako ukázku toho, jakými krásnými melodiemi by rodiče mohli uspávat svá miminka. Na vážnější notu zazněl projev starosty obce pana Jana Křivky, který byl určen především novopečeným rodičům, a v němž zdůraznil velkou odpovědnost, kterou také přináší výchova dětí. Poté popřál všem hlavně hodně zdraví a mnoho šťastných a radostných dní v nových rodinách. Slavnostní slib stvrdili rodiče svým podpisem do pamětní knihy. Přípitek, předání dárečku a kytičky maminkám byly posledními body programu této slavnosti.

Příjemná a milá atmosféra zde vládla po celou dobu vítání, ačkoliv na malou chvíli bylo přerušeno nezbytnou péčí o malého plačícího Christophera. Tento okamžik však obratně vyplnila paní Rűklová dalšími písničkami zpěváčků dětského souboru. Několik fotografií miminek v kolébce spolu s rodiči a společné foto všech oslavenců na památku ukončily tuto nedělní milou slavnost.