Spojilská náves hostila svojí první svatbu - 21. 8. 2010

Přidáno: 29. srpna 2010

Řekneme-li dvacátý první srpen, většina z nás si okamžitě vybaví tento den roku 1968, který otevřel jednu ze stinných stránek novodobé historie naší země.

K dvacátému prvnímu srpnu se však nemusí vázat jenom nepříjemné vzpomínky, ale pro některé jedince to může být den, který jim odstartoval společnou cestu životem. A tak dvacátý první srpen 2010 se významně zapsal do života jednoho mladého páru i do historie naší obce. Stal se jejich dnem svatebním a za místo svatebního obřadu si vybrali naši zrekonstruovanou náves.

V tento den se ve vyzdobených prostorách okolo spojilské fontány sešla skupina svatebčanů, aby byli přítomni uzavření svazku manželského dvou mladých "odvážlivců". Vyjímečnost této situace byla umocněna ještě tím, že oddávajícím byl sám primátor města Pardubic ing. Jaroslav Deml. Jeho velice netradiční a humorný proslov k novomanželům zaujal a pobavil všechny přítomné, včetně řady přihlížejících spojilských občanů. První svatba na spojilské návsi se tak stala další možností spolupráce dvou sousedů, velkého města Pardubice a malé obce Spojil.