Kurz velikonoční floristiky - 13. 3. 2013

Přidáno: 20. března 2013

V letošním roce připadly Velikonoce na přelom měsíce března a dubna. Podle kalendáře jaro již začalo, ale venku se stále pere Zima s Jarem a bohužel Zima stále vyhrává. Tak se nám Jaro ukázalo alespoň na malou chvilku v sobotu 23. března v klubovně sportovního areálu, kde se konal již tradiční kurz velikonoční floristiky.

Altán areálu se naplnil zelení, vrbovými a březovými proutky, vajíčky, kytičkami a spoustou dalších pestrobarevných drobností, takže to na pracovních stolech vypadalo jako na rozkvetlé louce. Navíc se na věnečcích a v košíčkách uhnízdily kuřátka a do pelíšků hupli zajíčkové a sem tam se na zeleni pásla také ovečka.

Zhruba po dvou hodinách se začala velikonočními dekoracemi, které vyrobily šikovné ruce našich žen, zaplňovat tělocvična v areálu. Tam pak ty méně zdatné výtvarnice chodily pro inspiraci, aby své výtvory dovedly k dokonalosti.

Zřejmě již po mnohaleté tradici těchto kurzů většina stálých účastnic načerpala dostatek zkušeností, takže si vytvoří výzdobu v pohodlí svého domova, protože tentokrát se kurzu zúčastnilo 20 žen a 4 děti.

Jako vždy všichni odcházeli s pocitem velkého uspokojení a hrdosti na své výrobky, kterými pak vyzdobí dveře domů či stoly našich domácností.

Za toto zpříjemnění velikonočních svátků je třeba poděkovat paní Mirce Čápové, která vždy předem zajistí potřebný materiál pro zdárný průběh kurzu, a taktéž patří dík naší ochotné lektorce paní Jitce Folbrechtové a jejímu synovi Denisovi.