Koloběžka tour Spojil - 4. 5. 2013

Přidáno: 10. května 2013

Autor: Libor Kment, Miluše Telecká

Tak to tu ještě nebylo. Tak by se dala popsat první květnová sobota s datem 4. 5. 2013. I když jsme se ráno probouzeli do pochmurného dne, kolem 9. hodiny ranní se začínalo "klubat" sluníčko. Srdce organizátorů zaplesalo radostí, ale ouha, jak se blížila 12. hodina, čas oficiálního startu koloběžkové jízdy, začala se zatemňovat obloha a na čelech organizátorů se začínaly objevovat chmury.

Koloběžka tour Spojil pořádala firma Libor Kment ekovelo.cz pod záštitou starosty obce Spojil za organizačního přispění členů SDH Spojil, Městské policie Sezemice a několika dalších obětavých dobrovolníků. Všem patří naše poděkování. Koloběžky pro tuto akci zapůjčila firma KOSTKA – kolobka,s.r.o., za což jí právem patří naše poděkování. Tato akce se uskutečnila pod heslem: "Koloběžka tour Spojil není závod. Jedeme pro radost. Jedeme pro koloběžky. Jedeme se hýbat.""

Koloběžkové zápolení vyšlo po všech stránkách. Dalo spoustu práce ho uspořádat a zajistit, aby vše klaplo, ale podařilo se to. Koloběžkového klání se účastnilo 32 koloběžců z 5 šestičlených týmů a 2 jednotlivci. Jednalo se o družstva VÝCVIKOVÉ STŘEDISKO PSŮ K9 SPOJIL MUŽI, VÝCVIKOVÉ STŘEDISKO PSŮ K9 SPOJIL ŽENY, APOLENKA, HASIČI SPOJIL a SPOJILÁCI.

Jelo se na okruhu o délce cca 1100 m, který vedl od sportovního areálu lesem, ulicí K Hájovně, přes naši náves – ulicí U Lípy a ulicí Okružní zpět ke sportovnímu areálu. Během dvouhodinové jízdy se sledoval počet ujetých kol. Naštěstí počasí přálo. Přesně úderem 14. hodiny, na kterou byl stanoven konec časového limitu, začalo vydatně pršet. Po celou dobu dvouhodinové jízdy provázela naše odvážné "koloběžkáře" hudba z místního rozhlasu s občasnými komentáři jejich jízdy. Pro účastníky akce bylo zajištěno občerstvení ve sportovním areálu. Při vyhodnocení akce obdržel každý z účastníků sadu blikaček a certifikát o počtu najetých kilometrů.

Nálada byla výborná a věříme v pokračování v druhém ročníku v roce 2014, kde počet účastníků může být mnohonásobně vyšší. Věříme tomu, že Koloběžka tour Spojil může získat své stálé místo v naší obci. A na úplný závěr některé komentáře účastníků koloběžkové jízdy a výsledky.

Komentáře:

  • Ano, potvrzuji, bylo to super a dáme repete...!
  • Určitě zase rádi dorazíme. Byl to super den. Díky za pozvání, dlabanec a praktický dárek.
  • Díky za hezký závod. Všichni si to moc užili. Jen jsme dnes nemohli tolik běhat po cvičáku – netrénované nožičky bolí. Eva a Honza

Týmy:

  • Spojiláci – najeto 42,9 km
  • Výcvikové středisko psů K9 Spojil – muži – najeto 42,9 km
  • Hasiči Spojil – najeto 40,7 km
  • Výcvikové středisko psů K9 Spojil – ženy – najeto 36,3 km
  • Apolenka – najeto 35,2 km

Jednotlivci:

  • Jan Skácel – najeto 36,3 km
  • Eva Pastrňáková – najeto 31,9 km

Velké díky všem, ale opravdu všem za účast a spolupráci a věříme, že se sejdeme u stejné příležitosti a ve větším počtu i příští rok.

S pozdravem

Trhni si...