Barevná muzika - 19. 5. 2013

Přidáno: 25. května 2013

Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil společně s obcí Spojil připravil na nedělní podvečer 19. května další z řady kulturních a společenských akcí. Tentokrát pozvánka směřovala především do řad našich seniorů a všech příznivců dechové hudby a české lidové písničky. Do Spojila zavítala "Barevná muzika", což je kapela složená z hudebníků z Rovně a blízkého okolí, která působí pod vedením Františka Machače z Horní Rovně, učitele ZUŠ Luže. V průběhu dvou hodin jsme vyslechli písničky českých, moravských i slováckých autorů, převážně lidovky, ale i některé písničky své vlastní aranže.

Již první dvě melodie nás ponořily do krásné nálady tohoto hudebního žánru. Příjemná hudební atmosféra doplněná vtipnými vstupy jednoho z hudebníků a krátkým vystoupením nám dobře známého imitátora pana Pavla Kopeckého ze Sezemic postupně gradovala, takže poslední písničky si již s chutí zazpívali posluchači společně se zpěváky kapely.

Tato akce měla jen malou vadu a to, že se bohužel dostavila pouze hrstka posluchačů, pro které především bylo toto vystoupení uspořádáno, ale celkovou návštěvu zhruba 30 lidí doplnili posluchači i mladší věkové kategorie.

Kdo v neděli navečer nepřišel do sportovního areálu, určitě udělal chybu, protože chvíle strávené v přítomnosti Barevné muziky všem přítomným pozvedly náladu a na chvíli mohli zapomenout na své všední starosti.