Čarodějnický slet pro děti i dospělé - 30. 4. 2014

Přidáno: 10. května 2014

Ani v letošním roce jsme nezapomněli, že se čarodějnicím o jejich výročním dni u nás vždy líbilo, a tak výbor pro občanské záležitosti spolu s SDH Spojil opět připravil ve sportovním areálu pestrý večer pro jejich sněm. Spojil je asi hodně oblíbené místo pro čarodějnický slet, protože se jich letos dostavilo více jak dvacet. Čarodějnice a čarodějové však byly především dorosteneckého až batolecího věku, na čemž je vidět, že řemeslo se musí pěstovat již od útlého mládí.

Setkání bylo bohaté, plné her a radovánek, jako například malba vlastní čarodějnické podobizny na chodník, poznávání naslepo předmětů v krabici, skákání v pytli, chůze po dvou lanech, házení na cíl a další úkoly. Za splnění všech úkolů vždy následovala odměna dle vlastního výběru. Celé hřiště však ožilo ve chvíli, kdy byl nafouknut skákací hrad, a to teprve začalo to správné rejdění a létání.

Po takovém výkonu všem vytrávilo, proto všichni uvítali, jak se již u nás zvykem, pochoutku vlastnoručně opečenou na ohýnku, kterou byly vynikající buřtíky. Většinou ale příprava této dobroty byla za spolupráce rodičů.

Následovalo čarodějnické rejdění a skotačení na parketu, při němž porota vybrala nejvydařenější a nejhezčí čarodějnice, které od našich hasičů obdrželi postavičku čarodějnice dle svého umístění. Na sladké perníkové odměně si ale pochutnali všichni malí účastníci čarodějnické akce.

Dobrou náladu a veselí nám kromě jiného přinesla i hudební skupina Medvědi, která zpříjemňovala atmosféru pro malé i velké návštěvníky dlouho do noci.

Pro malé návštěvníky s ubývajícím sluníčkem zábava pomalu končila, aby je vystřídali dospělí, kteří si také chtěli užít krásného večera posledního dubnového dne.