Zimní výlet - 25. 2. 2017

Přidáno: 22. dubna 2017

Autor: I. Plecháčková

Ráda bych vám poreferovala o zimní výpravě, která se konala v sobotu 25. února. Vzhledem k nepříznivým sněhovým podmínkám se výprava přesunula z Moravy na hřebeny Krkonoš, což jsme, alespoň si myslím, všichni uvítali.

Sobotní ráno se tvářilo pro mnohé z nás trochu ospale, ale jarní vzduch na návsi, vycházející sluníčko a představa celodenního brázdění po pláních našich nejvyšších hor nás dokonale probrala. Autobus nás vyvezl až na horní parkoviště v Horních Mísečkách a odtud se většina vydala vlekem na Medvědín a odtamtud hřebenovkou na Vrbatovu boudu a menší skupinka vynechala vlek i Medvědín, ale občerstvení na Vrbatově boudě si nenechala ujít. Můžeme vřele doporučit výbornou zelňačku.

Když zelňačku, tak na Vrbatově boudě. A tam to začalo, nádherné výhledy na všechny strany. Pohled do Českého ráje s Troskami, Táborem i Kozákovem, pohled na Ještěd, Bezděz, Ralsko. A samozřejmě pohled na Sněžku, Luční boudu, Špindlerovu, Novopackou a Labskou, na Vysoké kolo, Sněžné a Kotelní jámy, nad kterými se tyčí majestátní Kotel v podkrkonošském slangu nazývaný Kokrháč.

Vlastně bych vás takto neměla lákat na další výpravu, protože bychom mohli přijít o úžasný komfort v autobuse, což bylo téměř 3 sedadla na jednoho účastníka zájezdu. Ale přesto vás zveme na příště, hory jsou nádherné, stojí to za to a my se rádi uskrovníme.

Za účastníky zájezdu I. Plecháčková