Nohejbal trojic - 10. 9. 2016

Přidáno: 2. října 2016

Autor: Jan Volše

Dne 10. září 2016 se konal 5. ročník Turnaje v nohejbalu trojic, který pořádala obec Spojil. Turnaj se konal na "všesportovním hřišti" rodiny Doležalových a zúčastnilo se 10 mužů. Zahájení proběhlo v 9.00. Po úvodních slovech pořadatele, seznámení s pravidly a hracím systémem turnaje, došlo k losování hráčů do jednotlivých trojic. Vzhledem k sudému počtu účastníků byla jedna trojice nalosována se 4 hráči, kteří se mohli během utkání střídat. Turnaj se vzhledem k počtu 3 trojic (čtveřic) hrál systémem každý s každým, a to dvoukolově. Celkem tedy bylo odehráno 6 utkání. Jednotlivá utkání se hrála na 2 vítězné sety.

Kolem 13.00 byla dohrána všechna utkání. Následovalo občerstvení, které připravil mistr svého kuchařského řemesla pan Martin Čáp. Martine, díky.

Následovalo vyhlášení výsledků. Pro statistiky:

  • 1. místo: Miroslav Doležal – Dolík, Petr Dvořák – Doktor, Jan Doležal – Hony
  • 2. místo: Jan Hambalík – Hamboš, Ladislav Čáp – Čápik, Michal Rozsypal – Míša
  • 3. místo: Jan Štěpánek – Šťopka, Petr Kremlička – Kremla, Zdeněk Nedvěd – Moštan, Medvěd, Jan Volše – Volšák

Zde bych rád upozornil na jeden vzácný moment, který se jistě zapíše do sportovní historie obce. Poprvé v historii všech turnajů v nohejbalu, ať již dvojic nebo trojic, zvítězil na své domácí půdě náš hostitel Míra "Dolík" Doležal. Dolíku, gratulujeme.

Touto cestou mi dovolte poděkovat rodině Ministrových, kteří přímo sousedí s kurtem, za jejich velkou trpělivost při konání všech turnajů pořádaných obcí Spojil na kurtu Doležalových. Nezištně a ochotně vracejí míče, které končí na jejich pozemku z důvodů ne vždy přesně provedených úderů či kopů hráčů z kurtu. Ministrovi, díky moc.

Na závěr velké poděkování manželům Janě a Mírovi Doležalovým. Za jejich skvěle připravené zázemí, prostředí, náladu a kurt. Dolíkovi, díky.

Mimochodem, povrch kurtu prošel koncem léta letošního roku velkou údržbou (výměna pískového vsypu umělého povrchu), se kterou Doležalovým pomáhali i někteří spojilští sportovci.

Myslím, že se opět jednalo o velice vydařený sportovně-společenský den.

Těšíme se na další sportovní akce.

Nejbližší termín sportovního klání - 10. 12. 2016 Vánoční turnaj ve stolním tenisu dvojic.

Sportu zdar.