Dětský karneval a karneval pro dospělé - 9. 1. 2016

Přidáno: 20. února 2016

Autor: Božena Melounová

Sobota 9. ledna byla pro všechny Spojiláky dnem plným karnevalového veselí. Klubovna sportovního areálu se již od 15. hodiny rozezněla veselou hudbou. V tuto hodinu se začal slavnostně vyzdobený altán sportovního areálu plnit malými i většími návštěvníky Dětského karnevalu. Účast byla letos hojná, protože na tuto akci zavítalo skoro třicet dětí v doprovodu svých rodičů, babiček i dědečků. Klubovna byla naplněná k prasknutí, ale všude vládla výborná nálada a děti se bez ohledu na to, že karneval ještě nezačal, proháněly po parketu. Vzápětí se slova ujala hlavní pořadatelka a moderátorka dnešního karnevalu paní Hanka Hartmanová, aby svolala všechny příchozí postavičky k seřazení pro pořízení společného fota. V této skupině se kromě Hanky jako "Bílé paní" a jejích velkých pomocníků Banánu a Vojáka v maskáčích objevila plejáda pohádkových a filmových postav či zvířátek. Tak například kromě princezen, kovbojů, Indiánů, Karkulek, čertíků a smrtek jsme zde zahlédli i žirafu, lesního skřítka, motýlky, medvídka, sobíka, pejska a další.

Všechna tato drobotina se dle svých možností zapojila do připravených soutěží, které každému účastníku přinesly sladkou odměnu. Po soutěži v házení hvězdičkou na tyčku a chůzi mezi překážkami s míčkem na lžíci, přišla soutěž v tom, kdo vyfoukne nejvíce bublinek z bublifuku. Této veselé zábavy se nemohly nabažit především ty nejmenší děti. To bylo skotačení za bublinkami. Potom si děti ještě zaházely na plechovky a vystavěly kuželovou věž. Mezi jednotlivými soutěžemi následovala vždy menší pauza na veselé písničky a taneček, pestrobarevné kostýmy dětí se po parketu jen míhaly. Celé odpoledne všem k tanci a pro dobrou náladu vyhrával DJ Ptáčník. A pak přišel očekávaný okamžik, kdy Bílá paní vyhlásila losování tomboly. Na pomoc si přizvala starostku obce paní Miluši Teleckou, aby z kouzelného klobouku vytáhla šťastná čísla. Krásných 24 cen čekalo na nedočkavé výherce. Ten, kdo nic nevyhrál v tombole, nakonec dostal cenu útěchy. Téměř tři hodiny veselí, tanečků, skotačení některým dětem nestačily, ale každá zábava má svůj konec a děti se musely chtě nechtě kolem šesté odebrat domů.

Jen na krátkou chvíli byl v klubovně klid, protože kolem 20. hodiny se do klubovny trousily na Spojilský karneval dospělých neuvěřitelné osobnosti. Tak například všem ostatním vévodil římský Caesar, ale kupodivu se dostavil s dámou z I. republiky. Na jedné lavici s nimi pak usedl pár "Květinových dětí, a k nim se konec přidala do hovoru i Kočička s Kovbojem. Aby té směsice bylo dostatek, tak se přišel pobavit i Voják s Lesní divoženkou a celou plejádu masek uzavíral Banán s Maskovaným vojákem a Smrtkou. Bílá paní se opravdu nestačila divit té směsici návštěvníků. Stejně jako děti na odpoledním karnevalu si večer přítomní změřili svojí dovednost ve stejných soutěžích. Všichni se při tom ohromně pobavili a veselou atmosféru doplnil ještě reprodukovanou hudbou "DJ Honza klubovniček". Zlatým hřebem večera bylo losování tomboly, a tak skoro každý odešel tento večer s nějakou výhrou. Škoda jen, že účast byla tak nízká, snad to ovlivnila vysoká nemocnost v obci či jiné okolnosti. Ale hrstka přítomných se báječně pobavila a strávila tak několik hodin příjemného a veselého sobotního večera.

Za náročnou přípravu a bezvadnou organizaci Dětského karnevalu i Karnevalu pro velké je nutno poděkovat především paní Hance Hartmanové. Dále patří dík také DJ Ivanu Ptáčníkovi a všem sponzorům pěkných cen do tomboly.