Vítání léta - 26. 6. 2015

Přidáno: 25. července 2015

Autor: Miluše Telecká

Zhruba před rokem jsme se zamýšleli, jak obohatit spojilský společenský život, s jakou novou akcí přijít. Dlouze jsme přemítali a nakonec jsme se rozhodli pro "Vítání léta".

Tato akce připadla na pátek 26. června 2015. Do vínku jsme jí dali, že ji pojmeme zcela letně a netradičně. Celé organizace se ochotně ujala Mirka Čápová společně se svým bratrem Jardou Zárubou. Jak se blížil den D a hodina H, stále jsme měli více a více obavy o účast na nultém ročníku této zábavné akce. Předpovědi počasí nám nebyly zprvu příliš nakloněny a zároveň jsme začali zjišťovat, že řada spojilských v tomto termínu odjíždí nebo jde na koncert skupiny Kabát, která v tento den vystupovala v Pardubicích. Nakonec jsme se nestačili ani divit. Počasí se umoudřilo a celý pátek byl krásný letní den. Úderem sedmnácté hodiny se začali scházet spojilští i s dětmi.

Po hudebním úvodu DJ Ivana Ptáčníka celou akci zahájila starostka obce . Poté se ujali organizace akce její hlavní organizátoři Mirka a Jarda, kteří postupně seznamovali přítomné s pravidly a ukázkami různých netradičních her a soutěží, které si následně mohli zájemci vyzkoušet a zahrát. Z nepřeberného množství vybíráme alespoň několik, které nejvíce zaujaly, jako chůdy, ringo, pétanque, balanční plochy, kinn-ball, kubb, podkovy a řada dalších. Pro děti bylo mimo soutěží a her připraveno, již na dětském dnu osvědčené, malování na obličej, které opět zajistily Petra Bakešová a Radka Kubíková.

A protože při takovém sportování také notně vyhládne, postarala se o naše žaludky Hanka Hartmanová, která pro nás připravila chutné kuřecí a vepřové steaky na grilu, klobásky a špekáčky, pro jejichž přípravu strážil a udržoval oheň starosta hasičů Honza Meloun. Celé zábavné odpoledne utíkalo jako voda v řece a než jsme se nadáli, byl tu večer. To však neodradilo spojilské borce, kteří se do poslední chvíle věnovali kinn-ballu, podkovám a světe div se i téměř zapomenutým chůdám. A když jsme v pozdních večerních hodinách bilancovali, dospěli jsme k úctyhodnému číslu. Léto přišlo v tento den přivítat okolo sta spojilských dětí a dospělých. Na závěr nezbývá než poděkovat všem organizátorům a vyslovit přání, abychom se v obdobném počtu sešli i na dalších akcích.

Krásné léto všem