Turnaj ve Stiga hokeji - 10. 1. 2015

Přidáno: 8. února 2015

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

V loňském roce náš spojilský sbor dobrovolných hasičů spolu s obcí Spojil uspořádal poprvé ve Spojile turnaj nazvaný Turnaj ve stolních hrách a soutěžilo se v něm ve stolním hokeji a ve stolním fotbálku. Jelikož byl turnaj úspěšný a všem se líbil, tak jsme se rozhodli, že v něm budeme pokračovat, ale zaměřili jsme jej pouze na stolní Stiga hokej a namísto loňských dvojic jsme to změnili ne jednotlivce. Pro zimní období je to v našem spojilském kalendáři sportovních akcí ideální interiérová aktivita.

V sobotu 10. ledna se tedy ve 14,00 hodin odpoledne sešli k prezenci všichni přihlášení účastníci v klubovně spojilského sportovního areálu. Bylo to celkem 15 hráčů. Nejdříve zde všechny přivítal starosta dobrovolných hasičů Honza Meloun, který turnaj zahájil a poděkoval organizátorům a sponzorům, poté se slova ujal ředitel turnaje Jan Volše, který vysvětlil všechna důležitá pravidla Stiga hokeje a zodpověděl několi technických a organizačních dotazů. Poté si všichni hráči vylosovali svá čísla a vrhli se do hry podle předem stanoveného harmonogramu. Hrálo se na celkem čtyřech stolech současně a každý zápas trval 6 minut. Pro správné časování skvěle sloužila profesionální digitální časomíra poskytnutá manželi Ministrovými, která byla zobrazena na místní nástěnné televizi a její obsluhy se obětavě ujal náš klubovníček Honza. Zvukovým signálem byly ohlašovány začátky a konce všech utkání, mezi nimiž byly přestávky v délce 3 minut.

Hrálo se opravdu velké množství utkání (nakonec jich bylo celkem 105 !!), a proto byl turnaj jedno velké, ale dokonale fungující mraveniště – neustále se střídaly zápasy, herní stoly, hráči, a tak pořád dokola.

Všichni bojovali s velkým zaujetím a nadšením, vládla zde však příjemná a pohodová atmosféra, občas proložená nápaditými a vtipnými komentáři jak hráčů, tak diváků, kteří do klubovny postupně přicházeli. Aby naši hráči byli při namáhavých výkonech svých prstů, zápěstí a loktů dostatečně občerstveni, tak pro ně byl zajištěn stálý přísun pivka i dalších rozličných nápojů, a také jim Hanka s Honzou nabídli výbornou tlačenku či naložený hermelín.

Poté co bylo dohráno a konečně spočítány všechny výsledky, proběhlo chvíli po osmé hodině večer slavnostní vyhlášení vítězů, kteří obdrželi pěkné medaile a diplomy od spojilských hasičů a od dalších sponzorů věcné ceny jako mikiny, trička, kšiltovku, lahev skotské whisky, lahev vína či kalendáře. Ceny předala vítězům starostka obce paní Miluše Telecká (která zároveň poděkovala hráčům, organizátorům a sponzorům), a spolu s ní i starosta dobrovolných hasičů Honza Meloun, který taktéž poděkoval a turnaj oficiálně ukončil. Poté jsme ještě spolu v klubovně pěkně poseděli a bavili se velmi dobře až do pozdních hodin.

A jak to tedy nakonec dopadlo ?

Pořadí vítězů:

  • 1. místo – Karel Ševeček
  • 2. místo – Petr Kremlička
  • 3. místo – Jan Volše

Velmi rádi bychom poděkovali řediteli tohoto turnaje Honzovi Volšemu za precizní přípravu a organizaci. Za poskytnutí pěkných cen pro vítěze velmi děkujeme také sponzorům, kterými byli kromě našeho SDH také obec Spojil, rodina Kosteleckých, Ing. Zdeněk Nedvěd, starostka obce Spojil a starosta SDH. Samozřejmě také děkujeme všem příznivcům tohoto turnaje za zapůjčení hracích zařízení Stiga a manželům Ministrovým, kteří nám pomohli se zajištěním časomíry.

Věřím, že všem účastníkům i divákům se tento turnaj velmi líbil a užili si při něm krásné sportovní a zároveň i společenské odpoledne a večer, takže můžeme doufat, že se natrvalo stane součástí života naší vesnice.