Vánoční turnaj ve stolním tenisu - 13. 12. 2014

Přidáno: 18. prosince 2014

Autor: Ing. Jan Meloun, starosta SDH obce Spojil

K tradicím vánočního období v naší obci patří již mnoho let také jedna sportovní událost, kterou je vánoční turnaj ve stolním tenisu. Náš Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil letos uspořádal již devátý ročník. V sobotu 13. prosince kolem 14,00 hod. se sešlo k prezenci v klubovně spojilského sportovního areálu 13 hráčů v mužské kategorii, 6 hráček v ženské kategorii a 5 dětí.

Z důvodu velkého množství hraných zápasů bylo nutné přidat ještě druhý pingpongový stůl do prostoru klubovny, aby se mohlo hrát současně na dvou frontách – v tělocvičně pánové a v klubovně pak dámy a spojilská dítka. Zápasy byly hrány pro všechny kategorie tradičně na 2 vítězné sety a tzv. male skóre – tj. každý set měl 11 míčků a podání se střídalo po dvou míčcích. Ženy a děti hrály systémem každý s každým. Herní systém v mužské kategorii byl takový, že byly rozlosovány tři základní skupiny A, B a C po čtyřech nebo pěti hráčích, v nichž hrál každý s každým. Ve finálových zápasech se pak utkali všichni vítězové těchto tří skupin také systémem každý s každým a vítěze pak určil tradičně poměr vyhraných zápasů a případně ještě uhrané skóre.

Po celé odpoledne a večer zde vládla příjemná sportovní atmosféra a diváci především z řad v danou chvíli odpočívajících hráčů pravidelně přecházeli mezi tělocvičnou a klubovnou, aby mohli shlédnout zápasy všech tří kategorií. V průběhu turnaje nebyla nouze o napínavé momenty i některé humorné chvíle, které komentovali jak sami hráči, tak občas i publikum. Mužské finálové zápasy pak byly skutečně velmi zajímavou podívanou, protože někteří hráči byli opravdu hodně vyrovnaní. Aby byli naši sportovci při namáhavých výkonech dostatečně občerstveni, byl pro ně zdarma zajištěn stálý přísun nealkoholických nápojů. Zájemci si mohli dopřát i pivko či něco dobrého na zub z klubové kuchyně.

O půl šesté večer proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů ženské a dětské kategorie a před půl osmou pak po dohrání všech zbývajících utkání přišla na řadu mužská kategorie. Všichni vítězové obdrželi od našeho hasičského sboru krásné diplomy a zlaté trofeje, které byly letos odlišné než jindy, protože se jednalo o ruku s vítězným Havlovským gestem písmene V, čímž jsme si tematicky připomněli letošní 25. výročí Sametové revoluce v roce 1989. Vítězové prvního místa mužské a ženské kategorie dostali tradičně ještě velké putovní poháry, na kterých bude zapsáno jejich jméno. Dále pro vítěze mezi muži byla navíc jako speciální cena lahev šampaňského věnovaná starostou SDH a dětský vítěz dostal jako speciální cenu krásný dort s pálkou a míčkem, který věnovala obec Spojil a vytvořila jej Hanka Hartmanová. Obě tyto speciální ceny byly vzápětí zkonzumovány všemi účastníky turnaje. Zajímavostí letošního ročníku byla obhajoba loňského zlata Petrem Dvořákem a také fakt, že v ženské kategorii zvítězila Sabina Roztočilová nad všemi soupeřkami jako nejmladší v této kategorii.

Pořadí vítězů:

Mužská kategorie

  • 1. místo – Petr Dvořák
  • 2. místo – Jan Volše
  • 3. místo – Pavel Roztočil

Ženská kategorie

  • 1. místo – Sabina Roztočilová
  • 2. místo – Jana Netušilová
  • 3. místo – Michaela Kremličková

Dětská kategorie

  • 1. místo – Petr Netušil
  • 2. místo – Jitka Kučerová
  • 3. místo – Jakub Kučera
  • 4. místo – Ivo Nedvěd
  • 5. místo – Míša Kučerová

Všem účastníkům turnaje i divákům se letošní ročník velmi líbil a užili si při něm krásné sportovní odpoledne, na které pak navázalo velmi příjemné sousedské posezení až do pozdního večera. Nezbývá než opět vyzvat všechny naše spojilské sousedy, aby stolní tenis pilně trénovali v našem sportovním areálu i pro příští jubilejní ročník tohoto oblíbeného turnaje.