Dětská vánoční dílna - 12. 12. 2014

Přidáno: 17. prosince 2014

Autor: Miluše Telecká

Když jednoho dne za mnou přišla na obecní úřad delegace maminek s nápadem zorganizovat Dětskou vánoční dílnu, nedávala jsem realizaci této myšlenky v letošním roce příliš velkou šanci. Blížil se advent a já jsem věděla, že jediný člověk, který může "dílnu" vést na profesionální úrovni je paní Jitka Folbrechtová, která u nás již více jak deset let vede kurzy velikonoční a vánoční floristiky. Zároveň jsem také věděla, jak je zejména v tomto čase pracovně vytížena. Proto jsem jen nesměle podotkla, že letos nemohu nic slíbit, ale pokusím se. A za pomoci paní Miroslavy Čápové se náhodou podařilo s naší lektorkou domluvit termín 12. prosince v podvečerních hodinách. Základním smyslem celé akce, s nímž naše maminky přišly, aby děti nejen tvořily, ale zejména, aby se učily nejen dárky přijímat, ale také je vlastnoručně pro své nejbližší vyrobit.

Symbolicky se v pátek 12. prosince sešlo v tělocvičně sportovního areálu 12 našich dětí od 3 do 10-ti let. Jejich šikovné ručičky za pomoci paní Folbrechtové během dvou hodin vyrobily čtyři dárky pro své rodiny. Po skončení dílny si každé dítko odnášelo jednoduchý věneček z břečťanu ozdobený krásným textilním zvonečkem, šperk v podobě skleněného kamínku ozdobeného vlastnoručně zhotovenou kytičkou z drátku, svícínek, který jim přinesla paní Folbrechtová a děti si jej dle své fantazie dotvořily barvičkami. Posledním výrobkem byly vánoční koule, které si děti barvičkami ozdobily.

Byly to smysluplně strávené dvě hodiny pátečního podvečera a děti nejen, že se něco nového naučily, ale dostaly i inspiraci k tvořivé práci. Naše poděkování proto patří našim maminkám paní Kuhnové a paní Černé za skvělý nápad a paní Folbrechtové za její odborné vedení a čas, který dětem věnovala.