Halloween párty - 31. 10. 2014

Přidáno: 3. prosince 2014

Autor: Božena Melounová

Již v několika posledních letech se u některých domků začaly objevovat vydlabané dýně se strašidelnými obličeji. Večer pak blikaly jejich svíčkou osvětlené oči a zubaté úsměvy na kolemjdoucí. Před domem č.p. 164 se kromě dýní usadila na keřích strašidýlka duchů. Tento svátek nazvaný Halloween se k nám dostal po "sametové revoluci" z anglosaských zemí, kde je velmi populární a slaví se ve velkém stylu včetně koledy dětí...

U nás letos poprvé uspořádala nová provozovatelka klubovny sportovního areálu paní Hana Hartmannová v pátek 31. 10. Helloween párty pro malé i velké. Již od 16 hodin si mohly naše malé čarodějničky a strašidýlka zařádit a pobavit se v nápaditě a hrůzostrašně vyzdobené klubovně. Tu utnutá ruka, tu pohozené nohy, všude plno pavučin a bělavých dušiček. Patřičně strašidlácky oděn byl i obsluhující personál, který však i ve vlajícím čarodějnickém hávu plnil své povinnosti na jedničku.

Nejvíc však, ať malé či velké návštěvníky, překvapil originální a velmi nápaditý jídelníček. V rautové nabídce byly pěkně zelené řízečky, žížalky v hlíně, oční bulvy, černá křidélka, pečená střeva, závinový had, sladké utnuté prstíky, pavučinky a další dobroty a samozřejmě nechyběla dýňová polévka. Sice na pohled předložená krmě nevypadala tak, že by se sliny sbíhaly, ale chuťově si nezadala s jinými známými výbornými jídly. Všichni nakonec neodolali a museli ochutnat od každého kousek, a tak vrchní obsluhující čarodějnice musela často doplňovat jídelní tabuli. Děti si společně za doprovodu dvou pirátských moderátorů zasoutěžily a skvěle se pobavily. Nechybělo ani vyhlášení nejkrásnějšího strašidla – čarodějnice. Malí postupně s narůstajícím časem odcházeli a dospělí (sice již bez masky) klubovnu opět naplňovali.

U nás nezvyklá, ale o to více zajímavá akce u všech návštěvníků sklidila velký úspěch a obdiv nad nápaditostí "naší paní Hanky".