Posvícení - mše svatá - 28. 9. 2014

Přidáno: 11. října 2014

Státní svátek - Den české státnosti 28. 9. 2014 - každý oslavil po svém, někdo se věnoval svému domku a zahrádce, někdo odjel na výlet a někdo pojal tento den jako skutečně sváteční. Současně na tuto neděli připadlo také Spojilské posvícení, takže se v poledne z domácích kuchyní začala linout vůně svátečního oběda nebo si někteří občané pochutnali na posvícenské kachničce v klubovně sportovního areálu. Po takovém dobrém obědě, kávě a koláčích, které k posvícení neodmyslitelně patří, nastala také chvíle pro duševní potravu, a tu nám poskytlo kázaní pana faráře při odpolední mši svaté v místní kapličce.

Byla to nádherná hodinka, sluníčko svítilo a obloha byla přímo azurová. Před kapličkou se kolem 15. hodiny sešlo zhruba 20 místních i přespolních dospělých a asi deset dětí. Dne 28. září má svátek Václav, a proto i tato mše byla věnována patronu české země svatému Václavu. V naších myslích nám z krásného kázání uvízla především slova: rozum, moudrost a pokora, kterými se tento panovník řídil a jehož chování je tedy hodné následování námi všemi.

Celou milou atmosféru těchto chvil podpořila hudební produkce dětí rodiny Kučerových, jejich hudba doprovázela zpívání slavnostních písní věřících a na závěr zazněl společný zpěv chorálu Svatý Václave.