Hokejový turnaj - 5. 1. 2002

Přidáno: 15. ledna 2002

Stejně jako loňský rok i letos jsme se rozhodli uspořádat turnaj obcí v ledním hokeji. Začátek byl v 9 hodin a přestože byla poměrně velká zima (15 stupňů pod nulou) všichni účastníci byli nedočkaví, protože led našeho obecního rybníku byl ve výborném stavu. Po rozlosování, které určilo pořadí zápasů, se do boje pustili naši reprentanti ze Spojila se zástupci Chotče. Souboj to byl velmi dramatický, protože po počátečním dlouhém vedení Chotče naši srovnali a dokonce se dostali do vedení, potom však Choteč srovnala (protože jich bylo mnohem více a mohli se tak častěji střídat) a nakonec si v posledních pěti minutách zajistila vítězství dvěma góly na konečných 5:3.

Po přestávce následoval zápas Chotče se Sezemicemi, ve kterém Choteč soupeře s převahou rozdrtila 6:0. Hokejisti všech mužstev byli v tuto chvíli sice už dost unaveni, ale protože se objevilo sluníčko a pořád se oteplovalo a neustále se mohli ohřát teplými nápoji a povzbuzováním fanoušků, pustili se s odhodláním do posledního zápasu, kterým bylo utkání Spojila se Sezemicemi o 2. místo. Naši Spojilští borci v něm nakonec porazili soupeře vysoko 9:4.

Po celou dobu turnaje hrála všem přítomným příjemná reprodukovaná hudba. My SDH Spojil jsme se účastnili turnaje a zárověň jsme zde konali pořadatelskou a organizační službu. Funkce rozhodčího se ujal pan Milan Vrátil a celý turnaj moderoval starosta Spojila pan Jan Křivka.

Po ukončení zápasů se všichni přesunuli do hospůdky Na Strejčku, kde proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků a předání diplomů kapitánům mužstev. Všichni přítomní poté dostali od obce Spojil zdobené perníky s motivem hokeje na památku turnaje. Potom následovala volná zábava, při které sousedské obce prohlubovaly v příjemném prostředí přátelské vztahy. Turnaj se povedl, všem se moc líbil a doufáme, že tím byly položeny dobré základy tradici pořádání akce společné pro několik spřátelených obcí.

Konečné výsledky turnaje:

  • 1. místo - obec Choteč
  • 2. místo - obec Spojil
  • 3. místo - město Sezemice