Dětský den - 1. 6. 2002

Přidáno: 15. června 2002

Po loňském úspěchu, který u našich dětí zaznamenal sportovní orientační závod, uspořádala opět letos komise pro občanské záležitosti ve spolupráci se Svazem dobrovolných hasičů ve Spojile tento závod pro starší děti - od 6 let.

Na startu ve 14 hodin se sešlo přes třicet dětí, takže vznikla tři družstva - červené, modré a zelené. Letošní trasa se trochu lišila a obsahovala více úkolů. Na dráze - od točny do uličky, po lesní cestě na křižovatku, dále vlevo na silnici u hájovny, po kraji lesa a zpět uličkou na točnu - čekalo soutěžící několik sportovních disciplín( např. hod granátem, určení vzdálenosti, házení šipkami, chůze po laně, střelba za vzduchovky…) a čtyři znalostní úkoly (poznávání květin, křížovka, skládanka přísloví, dějepisný kviz). Všechna družstva dosáhla vysokého počtu bodů, takže umístění bylo poměrně těsné. Každý člen družiny obdržel jako cenu balíček se sladkostmi a drobnými věcnými cenami.

Umístění družstev:

  • 1. modrá družina - 288
  • 2. červená družina - 273
  • 3. zelená družina - 233

Pro naše nejmenší jsme v 15 hodin uspořádali zábavné hry na návsi u obecní hospůdky. Každý malý soutěžící byl odměněn drobnou sladkostí či věcným dárkem. Všechny děti dostaly na závěr ještě CD - menší s kreslenou hrou a větší cizojazyčný překladový slovník. Dětský den byl zakončen opékáním párků.

Májová veselice:

Večer se konala májová veselice, kterou uspořádal opět SDH v obecní hospůdce Na Strejčku. K tanci a poslechu hrála dvojčlenná hudební skupina Na Slupky melodie pro mladé i starší generaci. Hospůdka nabízela návštěvníkům široký sortiment občerstvení. Pro zpestření programu vylosovali pořadatelé tombolu se zajímavými cenami - hřebeny pro hrábě počínaje, přes knihy, alkohol, keramiku a mnoho jiných cen až dorty v aspiku konče.