Loučení se školou - 28. 6. 2002

Přidáno: 5. července 2002

V pátek, v poslední školní den, připravila obec Spojil ve spolupráci s SDH a obecní hospůdkou rozloučení se školou a přivítání prázdnin. Program byl skutečně bohatý.

Na úvod nám zazpíval dětský soubor Zvoneček několik veselých písniček. Dále navázala soutěž Caruso show, které se zúčastnilo šest dětí s národními, moderními, dokonce i cizojazyčnými písněmi.

Následovala ukázka techniky zásahové jednotky Policie ČR a výstroje v případě zásahu proti nepokojným demonstrantům.

Dalším bodem programu byl oblíbený Spojilský kufr. Pět soutěžících dětí a pět členů nápovědy - poradců vytvořili veselou atmosféru svou fantazií, se kterou popisovali různé předměty či předváděli povolání. Každé ze soutěžících dětí si odneslo kufřík s bohatým obsahem.

Mimořádným zážitkem pro děti i dospělé byla ukázka výcviku psů, a to soukromých i služebních, z výcvikového střediska pana Štěpánka. Stejně jako osmiměsíční štěně německého ovčáka předvedl poslušnost svému pánu i jezevčík. Nejzajímavější a nejdramatičtější byla ukázka zásahu služebního psa při pronásledování a dopadení pachatele s překonáním hořící překážky.

Celým odpolednem nás provázel DJ Smolík. Jeho disco i taneční písničky rozpohybovaly mládež, ale i nejmenší účastníky zábavy. V průběhu všech soutěží a ukázek měly děti možnost povozit se na koních z nedalekého hypoterapeutického střediska Apolenka.