Dětský den - 30. 5. 2004

Přidáno: 10. června 2004

V neděli odpoledne 30. 5. 2004 se konal ve Spojile Dětský den. Jak se stalo již oblíbenou tradicí, pro větší děti uspořádala komise pro občanské záležitosti ve spolupráci s členy SDH sportovně–zábavný orientační závod.

Po zápisu odstartovalo ve 14 hodin první družstvo z návsi směrem ulicí Na Okrajích až k lesu, pak dále cestou k lesní restauraci, okrajem lesa zpět ke Spojilu a ulicí K Hájovně až na náves. Letošní trasa byla o něco kratší, ale o to byly náročnější některé sportovní disciplíny a záludnější vědomostní soutěže. Celkem 16 úkolů čekalo na všechna tři družstva (červené, zelené a žluté). Sportovně nejtěžší byl šplh po laně, co do přesnosti střelba ze vzduchovky a nejzábavnější jízda v kolečku a zásah cíle (PET lahve) proudem vody. Pokud se jednomu družstvu v něčem nevedlo, dohonilo počet bodů v jiné soutěži.

Jako první se umístilo zelené družstvo, druhé místo dosáhlo červené družstvo a třetí bylo žluté družstvo. Každý účastník závodu obdržel kromě drobných věcných cen balíček sladkostí.

Pro naše nejmenší bylo od 15 hodin připraveno mnoho soutěží a zábavy v prostoru na návsi. Ani tito soutěžící neodešli s prázdnou a každý dostal rovněž balíček. Po skončení sportovního závodu si každý malý návštěvník opekl buřtíka a dostal limonádu. Po vyhlášení vítězů orientačního závodu předal pan starosta obce Spojil všem dětem nově vybavený dětský koutek na návsi. Celé odpoledne si všichni naši nejmenší mohli vyzkoušet všechny atrakce, z nichž asi největší úspěch měl slon - skluzavka.

Zábavný dětský koutek

U příležitosti oslav Dětského dne předal starosta obce Spojil pan Jan Křivka v neděli 30. 5. 2004 dětem nově vybavený zábavný dětský koutek. Prostor současného dětského hřiště pro nejmenší na návsi byl doplněn dalšími atrakcemi. Obec na tuto investici uvolnila z rozpočtu 40.000,- Kč.

Na první pohled upoutá mohutný šedý slon, který zde plní funkci skluzavky – přes ocásek si děti vylezou nahoru a po chobotu se sklouznou dolů. Dalším lákadlem je barevný domeček s okýnky a lavičkami uvnitř. Kdo je unaven, může si posedět na lavičkách v podobě jezevčíků kolem ohniště nebo jiných barevných lavičkách. Poslední novinkou nejen pro malé jsou ruské kuželky.

Nově zařízený koutek se setkal s velikým zájmem, o čemž svědčí veselé hemžení dětí u všech atrakcí.