Vítání Nového roku - 1. 1. 2005

Přidáno: 10. ledna 2005

Den 1. 1. se u nás stal dnem vítání Nového roku. Ani letos jsme neporušili tuto tradici a obec uspořádala na návsi malou slavnost. Na úvod zahrála kapela Živaňanka několik písní. Tato kapela zpříjemňovala svými melodiemi celý slavnostní program.

Poté místostarosta obce vzpomenul na nedávnou přírodní kafastrofu v jižní Asii a památku všech obětí uctili přítomní minutou ticha. Ani ve chvílích naší radosti a veselí nelze zapomínat na neštěstí jiných. Občané byli také seznámeni, jak mohou dále postupovat v případě, že chtějí rovněž přispět peněžitým darem.

Potom následovalo slibované překvapení, a to zavedení nové tradice obce. Vždy k 1. 1. při této slavnosti bude oceněn nejstarší občan obce. Letos jím je pan Václav Telecký. S jeho krátkým životopisem občany seznámila místní kronikářka. Starosta obce a zástupkyně komise pro občanské záležitosti pak předali oslavenci kytici a drobný dárek – sklenku s památným nápisem, který obdrží vždy v tento den náš nejstarší občan. Po krátkém projevu starosty obce, ve kterém popřál všem přítomným mnoho sil do další práce, hodně porozumění pro druhé a hlavně pevné zdraví, následoval jako tradičně nádherný ohňostroj.