Vánoční turnaj ve stolním tenisu - 16. 12. 2006

Přidáno: 27. prosince 2006

První veřejnou sportovní událostí, kterou jsme pokřtili nové zázemí našeho spojilského sportovního areálu, se stal turnaj ve stolním tenisu. Náš Sbor dobrovolných hasičů obce Spojil se jej rozhodl uspořádat ještě v prosinci a proto se stal turnajem vánočním. Turnaje se mohli zúčastnit všichni obyvatelé obce Spojil, kteří se nám přihlásili během předchozího období téměř jednoho měsíce.

Mužská kategorie

V sobotu 16.12. se tedy od 8,00 hod ráno sešli k prezenci přihlášení účastníci v mužské kategorii. Celkem to nakonec bylo 18 osob. Na začátku si každý z klobouku vylosoval číslo a tím byly stanoveny dvojice pro první kolo soubojů turnajového „pavouka“. Hrálo se tedy vyřazovacím způsobem na 3 vítězné sety, přičemž každý set měl 11 míčků. Podání se střídalo po dvou míčcích. Mužští sportovci začali své zápasy v 8,30 hod a bojovali urputně, ale přitom velmi svižně, takže skončili finálovým zápasem již ve 12,00 hod. Poté proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů na medailových místech. Vítězem se s jasnou převahou od začátku až do konce turnaje stal pan Karel Weinhauer, který nedovolil žádnému ze svých soupeřů uhrát ani set, takže všechny zápasy od základního kola až do finále vyhrál vždy 3:0.

Pořadí vítězů v mužské kategorii:

  • 1. místo: Karel Weinhauer
  • 2. místo: pan Zahálka
  • 3. místo: pan Křivka

Všichni vítězové obdrželi od našeho sboru krásné poháry a diplomy a vítěz prvního místa navíc ještě putovní pohár pro mužskou kategorii.

Ženská kategorie

Po obědě nastoupily účastnice ženské kategorie tohoto turnaje. Ve 13,30 hod se sešlo k prezenci celkem 7 sportovkyň a po rozlosování zápasů se začalo od 14,00 hod zápolit. Systém turnaje se lišil od mužské kategorie tím, že ženy hrály ve dvou skupinách a to stylem každá s každou. Následně se hrálo o medailové pozice. Ženy hrály vždy na dva vítězné sety a každý set byl taktéž na 11 míčků. Zápasy ženské kategorie skončily v 15,30 hod. Také tato kategorie měla svou jasnou favoritku. Byla jí paní Jana Volšová, která rovněž vyhrála všechny zápasy aniž dovolila soupeřkám získat proti ní jediný set. Čili to byl stejný scénář jako u vítěze v mužské kategorii. To ale znamenalo a také obecenstvo si to vyžádalo, že vítězové obou kategorií si spolu museli dát alespoň čestný zápas, který ovšem všechny přítomné fanoušky přivedl řádně do varu. V 16,00 hod pak byly slavnostně vyhlášeny a odměněny vítězky medailových pozic.

Pořadí vítězů v ženské kategorii:

  • 1. místo: Jana Volšová
  • 2. místo: paní Kostelecká
  • 3. místo: paní Čápová

Všechny vítězky taktéž obdržely od našeho sboru poháry a diplomy. Vítězka prvního místa opět navíc putovní pohár pro tuto kategorii.

Oba hlavní vítězové vyhověli naší žádosti a ponechali získané putovní poháry vystaveny v klubovně sportovního areálu, aby si je mohli pohledem užít i ostatní návštěvníci areálu. Samozřejmostí bylo že všichni účastníci turnaje měli nealkoholické nápoje zdarma, aby se mohli při svých sportovních výkonech dostatečně občerstvit.

Všem aktivním účastníkům turnaje i jejich fanouškům se celý turnaj moc líbil a kromě podání pořádného sportovního výkonu to byla též možnost setkat se s ostatními občany – čili byla to též událost společenská. Bylo moc fajn, že se zde sešli spojilští starousedlíci s našimi novými spoluobčany a mohli se tak i při této příležitosti lépe poznat. Jsem si jist že si tento den všichni při našem turnaji moc pěkně užili a věřím že tím byla založena další tradice sportovního závodu ve Spojile a tudíž se již těšíme na další ročníky. Nezbývá než vyzvat všechny naše spojilské sportovce, aby stolní tenis pilně trénovali pro příští turnaje a to nejlépe přímo v našem sportovním areálu.