Vánoční floristika - 24. 11. 2007

Přidáno: 30. listopadu 2007

Rok opět utekl a Vánoce jsou za dveřmi, i počasí venku tomu nasvědčuje, že se blíží čas vánoční. Advent letos začíná 2. prosince, takže přípravy bylo nutné zahájit již koncem listopadu.

Dne 24.11. 2007 uspořádala komise pro občanské záležitosti ve Spojile kurz vánoční floristiky. Jako v minulých letech, i letos nám přišla poradit a předat zkušenosti paní Jitka Folbrechtová z Domu dětí a mládeže ve Štolbově ulici v Pardubicích. Kurz se konal v prostorách sportovního areálu. O kvalitě a oblíbenosti tohoto kurzu svědčí stále rostoucí počet účastníků. Letos přišlo celkem 25 dospělých, mládeže a dětí.

Nepřeberné množství materiálu a nápaditých ozdob z přírodních i umělých surovin přispělo k tomu, že z rukou již zkušených tvůrkyň vycházely nádherné věnce, svícny, podkovy a závěsné ozdoby. Avšak ani nováčci se neměli za co stydět, nemluvě o dětech, jejichž šikovné ručičky vykouzlily pod odborným vedením pěkné svícínky a věnečky. Každý rok odcházíme z tohoto setkání obohaceni o nové rady a nápady, jak vyrobit co nejkrásnější vánoční výzdobu.

Mnoho bytů a vstupních dveří domků ve Spojile bude letos opět vyzdobeno vlastnoručně vyrobenými dekoracemi, které zpříjemní jejich obyvatelům vánoční pohodu.